Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018 19:59

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Ολοκληρώθηκε το ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «Διαδρομές στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία»

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Θερινού Σχολείου «Διαδρομές στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία»που υλοποίησε το Εργαστήριο Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Καλαμάτα, από τις 9 έως τις 21 Ιουλίου ε.έ..

Το Θερινό Σχολείο παρακολούθησαν προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες, ερευνητές, πτυχιούχοι αλλά και γενικότερα εραστές της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας. Κεντρικός διδάσκων του Θερινού Σχολείου ήταν ο Αν. Καθηγητής κ. Θανάσης Χρήστου και οι προσκεκλημένοι κ. Σωτήρης Ριζάς, Διευθυντής Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και κα Ιωάννα Κοτσώρη, ΕΔΙΠ του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών. Στο πλαίσιο του Προγράμματος πραγματοποιηθήκαν δύο εκπαιδευτικές εκδρομές, στην Μεσσηνία και στην Αρκαδία.

Τα αισθήματα ικανοποίησης και ευαρέσκειας εξέφρασαν με ενθουσιασμό όλοι όσοι παρακολούθησαν το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Μάλιστα, στην τελετή επίδοσης των πιστοποιητικών παρακολούθησης παρευρέθηκαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Καθηγητής κ. Αθανάσιος Κατσής, ο οποίος ήταν και εμπνευστής του θεσμού αυτού και ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος επαίνεσε με θερμά λόγια το εγχείρημα αυτό Διά Βίου Εκπαίδευσης. Επίσης, στην τελετή επίδοσης των πιστοποιητικών παρακολούθησης παρευρέθηκαν και οι φοιτητές του Θερινού Σχολείου Ομογενών Αμερικής και Καναδά με επικεφαλής τη μόνιμη Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας κα Ελένη Βολονάκη και τον αρχηγό της αποστολής κ. Θεόδωρο Τζαλαλή.

DSCN1635

Το πρώτο θερινό σχολείο αποτέλεσε πρωτοβουλία του κ. Θανάση Χρήστου, Αναπληρωτή Καθηγητή και Διευθυντή του Εργαστηρίου Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας ο οποίος υλοποίησε το πρωτοπόρο θεσμικό εγχείρημα Δια Βίου Εκπαίδευσης του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. ΘΚ. Εκτιμούμε πως το Θερινό αυτό Σχολείο θα μετεξελιχθεί σε θεσμό Δια Βίου Εκπαίδευσης φοιτητών και ενηλίκων που ορέγονται τη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία στην Καλαμάτα. Τη γραμματειακή υποστήριξη ανέλαβε η κα Ευαγγελία Ντόλου, Γραμματέας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών.

P7147808 1

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ  ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ   kalamatatimes.gr