Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 22:56

Χάρης Βγενής: ‘’ Παθογένειες στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμάτας’’

Δελτίο τύπου, όπου διαφωνεί με το τρόπο λειτουργιάς του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, αλλά και με τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, εξέδωσε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χαράλαμπος Βγενής

Αναλυτικά:

Αγαπητοί συνδημότες

Με λύπη μου διαπιστώνω ακόμη μια φορά την πλήρη απαξίωση του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο αποτελεί το ανώτατο όργανο διοίκησης της πόλης μας. Ενδεικτικά αναφέρω ότι η Δημοτική Αρχή για πολλοστή φορά εισαγάγει στην ημερήσια διάταξη της υπ’ αριθμόν 6/2018 συνεδρίασης ( που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22/3/2018) , 65 θέματα προς συζήτηση.

Θεωρώ ότι με τόσο υπερβολική πληθώρα θεμάτων δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για να αναλυθούν επαρκώς και να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις για τους πολίτες. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι πριν την εισαγωγή στην ημερήσια διάταξη προηγείται η διαδικασία ελέγχου της Δημοτικής Αρχής, με ερωτήσεις που καταθέτουν οι εκπρόσωποι των Μειοψηφιών και οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, γεγονός που απαιτεί ήδη αρκετό χρόνο προς συζήτηση.

Είναι φανερό ότι ο Δήμαρχος Καλαμάτας συνεχίζει να λειτουργεί απαξιωτικά τόσο ως προς το ανώτατο θεσμικό όργανο τους Δήμου, όσο και προς το σύνολο των 41 εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων . Αποφεύγει τον ουσιαστικό διάλογο, παραπέμποντας σε πρακτικές που δεν τιμούν τη δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αυτές οι πρακτικές με βρίσκουν αντίθετο και αποτέλεσαν έναν από τους βασικούς λόγους ανεξαρτητοποίησης μου (το Μάρτιο του 2017) , μαζί με την αντίθεση μου σε μια σειρά βασικών προβλημάτων που συνεχίζουν να ταλανίζουν την Καλαμάτα ύστερα από 12 χρόνια εξουσίας της ίδιας Δημοτικής Αρχής.

Η πρόταση μου για το συγκεκριμένο θέμα έχει ως εξής : Το Δημοτικό Συμβούλιο να συγκαλείται κάθε Πέμπτη με ημερήσια διάταξη ολίγων θεμάτων ( έως 20 ). Έτσι θα δίνεται η ευκαιρία ενδελεχούς συζήτησης και εξεύρεσης λύσεων εκ μέρους των Δημοτικών Συμβούλων, προς όφελος των δημοτών της Καλαμάτας.

Εύχομαι στο μέλλον η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου να διέπεται από κανόνες που συνάδουν με το Δημοκρατικό περί ευθύνης αίσθημα των Δημοτικών Συμβούλων και αναρωτιέμαι: Πως θεωρούν σωστή τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου οι πολίτες; Πως θέλουν την εκπροσώπηση τους στο ανώτατο θεσμικό όργανο της πόλης;

Με εκτίμηση

Χαράλαμπος Βγενής

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Καλαμάτα 21/3/2018

 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ  ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ   kalamatatimes.gr