Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018 10:40

Καλαμάτα: Ανέλαβε υπηρεσία προσωπικό για την υποστήριξη των παιδιών με αναπηρία ΚΔΑΠ/ΜΕΑ

Από την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018, ανέλαβε υπηρεσία το ΚΔΑΠ/ΜΕΑ, που θα στεγασθεί στο ΚΕΦΙΑΠ (Ανατολικό Κέντρο)

Το κοινωνικό και υποστηρικτικό προσωπικό του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία στελεχώνεται από το ανωτέρω προσωπικό, το οποίο διαθέτει τις εξής ειδικότητες: Κοινωνικών Λειτουργών, Ψυχολόγων, Φυσιοθεραπευτών, Λογοθεραπευτών, Κοινωνικών Φροντιστών, Οδηγών, Βοηθητικού Προσωπικού. Το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΚΔΑΠ/ΜΕΑ θα αναλάβει υπηρεσία την επόμενη εβδομάδα. Το σύνολο του προσωπικού ανέρχεται σε 22 άτομα.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τους προσληφθέντες, τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στην επιτέλεση των καθηκόντων τους και τους ζήτησε να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την υποστήριξη των παιδιών με αναπηρία. Ο Π. Νίκας τόνισε ότι, μέσω του θεσμού των ΚΔΑΠ, ο Δήμος Καλαμάτας βοηθάει περί τα 500 παιδιά, φτωχά και ανάπηρα και πρώτος στόχος του προσωπικού είναι να κρατήσει τα παιδιά σε αυτές τις δομές, κάτι που αποτελεί το εχέγγυο για τη συνέχιση του προγράμματος, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Επεσήμανε, ακόμη, ότι ο Δήμος κατόρθωσε και πήρε αυτό το πρόγραμμα, που δίδει απασχόληση σε 120 άτομα, τονίζοντας ότι το προσωπικό που προσελήφθη, αξιολογήθηκε και δε χρωστά χάρη σε κανέναν για την επιλογή του.

Σχετικά με το ΚΔΑΠ/ΜΕΑ, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι εντάσσεται σε ευρύτερο σχεδιασμό του Δήμου για την υποστήριξη των νεαρών Ατόμων με Αναπηρία. Ο Δήμος Καλαμάτας θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για να υποστηρίξει αυτά τα παιδιά, μέσα από το Πρόγραμμα Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, με έμφαση κυρίως στην επαγγελματική τους ένταξη, δεδομένου ότι προβλέπεται η δημιουργία ενός «στρατηγείου» για τα ΑμεΑ, στο Ανατολικό Κέντρο, σε δημοτικό κτήριο εμβαδού 300 τετρ. μέτρων.

Υπολογίζεται πως το ΚΔΑΠ/ΜΕΑ θα λειτουργήσει περί τις 20 Φεβρουαρίου 2018.

 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ  ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ   kalamatatimes.gr