Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018 17:31

Έκοψε την πίτα του, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Στο 1ο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαμάτας για το 2018, την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου το βράδυ και πριν την συνεδρίαση του, κόπηκε η καθιερωμένη Βασιλόπιτά του συμβουλίου.

Τη Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Φίλιππος Χαμαργιάς, που μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτη «γεμάτη από δυναμικές αποφάσεις, σε πνεύμα σύμπνοιας, αλληλεγγύης, αγάπης και ομόνοιας», καθώς και «να συνεχισθεί η αξιέπαινη και αγαστή συνεργασία με την τοπική Εκκλησία».

Ο Δήμαρχος επεσήμανε πως η κοπή της Βασιλόπιτας αποτελεί αναφορά και φόρο τιμής στο ανθρωπιστικό έργο του μεγάλου ιεράρχη Αγίου Βασιλείου. Αναφέρθηκε, ακόμη, στη συνεργασία με την Εκκλησία, η οποία διέσωσε στο παρελθόν την ύπαρξη του Έθνους.

Ο Π. Νίκας ευχήθηκε κατά το 2018 να υπάρξει στο Δημοτικό Συμβούλιο η καλύτερη δυνατή συνεργασία, παρά τις διαφορετικές εκτιμήσεις που φυσικό είναι να υπάρξουν, δεδομένου ότι κατά το νέο χρόνο τα εθνικά θέματα θα είναι στο πρώτο επίπεδο της επικαιρότητας.

Ευχές έδωσαν και οι επικεφαλής παρατάξεων της μειοψηφίας.

Ο συντάκτης της εφημερίδας «Θάρρος» Αντώνης Πετρόγιαννης βρήκε το φλουρί και παρέλαβε από το Δήμαρχο το δώρο που αντιστοιχούσε, τρία βιβλία από τη βιβλιοθήκη του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ  ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ   kalamatatimes.gr

 

 

roumpos2