Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 19:07

Νέοι ποδηλατόδρομοι στην Καλαμάτα

«Ξεκίνησε το μεγάλο έργο του δυτικού ποδηλατοδρόμου, ο οποίος θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο, όπως και αυτός μέχρι το δημαρχείο Καλαμάτας!

Επιταχύνονται οι εργασίες κατασκευής του δυτικού ποδηλατόδρομου Καλαμάτας, ο οποίος μέσω των οδών Νέδοντος και Σαλαμίνος θα φτάνει μέχρι τη μαρίνα και το λιμάνι.

Σημειώνεται ότι ο ποδηλατόδρομος αυτός θα συνεχισθεί και βόρεια του Astron Electric,μέχρι το ιστορικό Δημαρχείο, αλλά και νοτιοανατολικά, από την οδό Σαλαμίνος μέχρι την Τσαμαδού και τη Ναυαρίνου. Για το τελευταίο τμήμα υπάρχει σχετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας και εντός των ημερών αποστέλλεται η μελέτη στο Υπουργείο Ναυτιλίας για έγκριση.

Υπό μελέτη είναι η σύνδεση του ανατολικού και του δυτικού ποδηλατόδρομου στο μέσον τους, που θα γίνει μέσω είτε της Σόλωνος είτε της Δημοσθένους είτε της Ξενοφώντος.

Επίσης, εκτιμάται ότι μέχρι το Πάσχα θα έχει ολοκληρωθεί ο ποδηλατόδρομος μέχρι το νέο Δημαρχείο, παράλληλα με τις σιδηροδρομικές γραμμές.

Τέλος, σε διαδικασία μελέτης βρίσκεται το σημαντικό έργο κατασκευής πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου από το Μέγαρο Χορού και την οδό Κλαδά και δυτικά, μέχρι το 6ο Δημοτικό Σχολείο της Ράχης, ώστε να διασφαλισθεί η εύκοληπρόσβαση με ποδήλατο ή πεζοπορία από τη Ράχη μέχρι την Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου.

 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ  ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ   kalamatatimes.gr