Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017 09:02

4 χρόνια σε υπάλληλο που έκλεβε από το ταμείο στην Καλαμάτα

Σε φυλάκιση 4 χρόνων με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων πρώην υπάλληλος σε μαγαζί με είδη δώρων, που η κάμερα έπιασε να κλέβει από το ταμείο και την τσάντα της ιδιοκτήτριας.

 Το δικαστήριο μάλιστα έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή της, υπό τον όρο της επιτήρησής της για 3 χρόνια από την επιμελήτρια κοινωνικής αρωγής Καλαμάτας.

Όπως κατέθεσε χθες στο δικαστήριο η ιδιοκτήτρια του καταστήματος, η υπάλληλος εργαζόταν εκεί από το 2005 μέχρι και το 2012, οπότε και την έπιασε η κάμερα να κλέβει. 'Ολα αυτά τα χρόνια -είπε η ίδια- διαπίστωνε κατά διαστήματα κάποια ελλείμματα στο ταμείο, αλλά το μυαλό της δεν πήγε ποτέ ότι θα μπορούσε να την κλέβει η υπάλληλός της, κι επειδή έκανε διευκολύνσεις με δόσεις σε πελάτες είχε σκεφτεί ότι ξεχνούσε να καταγράψει τα ποσά. 'Οπως είπε στο δικαστήριο, τα χρήματα που έχασε και πιστεύει πως έκλεβε η κατηγορούμενη από το 2005 είναι 10.000 ευρώ. Αλλά παρά τα σημαντικά ποσά που χάνονταν είχε τέτοια εμπιστοσύνη στην υπάλληλό της, που ποτέ δεν της πήγε το μυαλό και αναγκάστηκε να βάλει κάμερα παρακολούθησης και στο ταμείο για να ξεδιαλύνει τι ακριβώς συνέβαινε. Το Δεκέμβριο του 2012 η υπάλληλος πιάστηκε δύο φορές, τη μία να παίρνει 50 ευρώ από το ταμείο και την άλλη 20 ευρώ από την τσάντα της εργοδότριάς της και τότε κλήθηκε η Αστυνομία και συνελήφθη.

H κατηγορούμενη δεν παρέστη στο δικαστήριο και ο συνήγορος της δικαιολόγησε την απουσία της λέγοντας ότι γέννησε πρόσφατα και γι’ αυτό δεν πήγε. Πάντως, από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι έχει επιστρέψει 2.500 ευρώ, αλλά και αυτά είναι για τα δικαστικά έξοδα που έκανε η ιδιοκτήτρια του καταστήματος, ενώ τα υπόλοιπα αδυνατεί να τα δώσει πίσω. Η κατηγορούμενη έχει παραδεχτεί στην κατάθεσή της στην Ασφάλεια Καλαμάτας ότι επί δύο χρόνια έκλεβε συστηματικά (δύο φορές την εβδομάδα συγκεκριμένα) από το ταμείο του μαγαζιού “για να ενισχύει το μισθό της”.

ΠΗΓΗ:eleftheriaonline.gr

 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ  ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ   kalamatatimes.gr

 

 

Last modified on Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017 09:06