Τοπικά

Αναγκαία τα άμεσα μέτρα ουσιαστικής και μόνιμης αποκατάστασης της χωματερής στην Μαραθόλακκα

Η μεγάλη ανάπτυξη του Αερολιμένα Καλαμάτας, που στηρίζει την τουριστική προοπτική  του τόπου μας και μας συνδέει με πολλές Ευρωπαίκές πρωτεύουσες, είναι προιόν συντονισμένης δουλειάς και συνέπειας στην επιλογή της εξωστρεφούς κατεύθυνσης  μας, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οι αδιανόητες χορευτικές ικανότητες της Thi-Mai Nguyen όπως αποκαλύφθηκαν στο σόλο της Etna, οι... 99 μεταμορφώσεις, 99 στιγμές της κίνησης της Αθανασίας Κανελλοπούλου και η καθηλωτική παράσταση ΑNΩΝΥΜΟ της Τζένης Αργυρίου - μια συμπαραγωγή με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση-κέρδισαν τις εντυπώσεις κατά τη χθεσινή, 5η ημέρα του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Βρισκόμαστε ήδη στην κορύφωση της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου και στην πόλη μας είναι πλέον μαζική η παρουσία των τουριστών, δίνοντας οικονομική ανάσα στους επαγγελματίες, αναδεικνύντας όμως σοβαρά προβλήματα όπως ο έντονος κυκλοφοριακός φόρτος της παραλιακής που υποβαθμίζει το προσφερόμενο τουριστικό προιόν.

Hταν 1912 όταν ο τότε Δήμαρχος Καρδαμύλης, Κώστας Πατριαρχέας, δήλωνε στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας την ύπαρξη εγκαταλειμμένου λιγνιτωρυχείου στην θέση Πραστοβά, στην Στούπα της Μεσσηνιακής Μάνης, λίγο μετά την Καρδαμύλη, ζητώντας επίσημη άδεια εκμετάλλευσης.

Σελίδα 1 από 448