Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017 19:50

Kalamata Running Project - Αυτή τη χρονιά, τρέξ’το αλλιώς

Στις 18/09/2017 ξεκινάει στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας η δράση του νεοσύστατου αθλητικού συλλόγου Kalamata Running Project.

Πρόκειται για μια  πρωτοβουλία τεσσάρων νέων ανθρώπων, της Ελένης Θεοδωρακοπούλου, του Θοδωρή  Χάντζου, του Γιώργου Κανελλόπουλου και του Παναγιώτη Κάβδα, όλοι τους πρώην πρωταθλητές στίβου του Μεσσηνιακού Γ.Σ.

Βασικός σκοπός του Kalamata Running Project είναι η περαιτέρω διεύρυνση του δρομικού κινήματος της Μεσσηνίας. Οι προπονητές στοχεύουν στην προσέλκυση τόσο δρομέων με εμπειρία όσο και δρομέων που μόλις έχουν ξεκινήσει ή θέλουν να ξεκινήσουν το τρέξιμο, με την προϋπόθεση ότι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Επιδιώκουν στην εκμάθηση των τεχνικών τρεξίματος, στη βελτίωση των επιδόσεων κάθε δρομέα και στη συμμετοχή σε λαϊκούς αγώνες δρόμου εντός και εκτός  Μεσσηνίας.  

Οι προπονήσεις διεξάγονται κατά βάση στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας κάθε Δευτέρα- Τετάρτη στις 19:15 και κάθε Σάββατο στις 18:15, αλλά και σε διάφορα όμορφα σημεία της πόλης (κατόπιν έγκαιρης σχετικής ενημέρωσης). Το πρόγραμμα των προπονήσεων ποικίλλει. Έχει ως  βάση το τρέξιμο και συνάμα περιλαμβάνει προπονήσεις  βελτίωσης τεχνικής, ενδυνάμωσης, ταχύτητας και διάφορες διαδραστικές  ασκήσεις που συνδυάζουν άθληση με ψυχαγωγία. Οι προπονήσεις είναι προσαρμοσμένες στο επίπεδο κάθε δρομέα, καθώς οι αθλητές διαχωρίζονται σε γκρουπ δυναμικότητας, ώστε καθένας να λαμβάνει τα μέγιστα από κάθε προπόνηση.

Γιατί κάποιος αξίζει να επιλέξει το Kalamata Running Project ;  Γιατί το τρέξιμο είναι ο πιο απλός και ευεργετικός τρόπος άθλησης. Μέσω της καθοδήγησης των έμπειρων προπονητών του συλλόγου, ο καθένας μπορεί να αγαπήσει το τρέξιμο, να βελτιωθεί,  να ξεπεράσει τον εαυτό του και να θέσει στόχους που ούτε φανταζόταν. Όλα αυτά μπορεί να τα πετύχει συλλογικά με τους υπόλοιπους αθλητές του συλλόγου και παράλληλα να κοινωνικοποιηθεί, να γνωρίσει νέα άτομα και να διασκεδάσει. Για αυτό λοιπόν τρέξ΄το με τους ειδικούς, τρέξ΄το με παρέα, τρέξ΄το με χαρά…τρεξ΄ το αλλιώς!

Υπεύθυνος: Θεόδωρος Χάντζος, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

Τηλ.: 6970518090

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.                                                                                                    

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ  ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ   kalamatatimes.gr