Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018 22:07

Αλαλούμ: Η ταινία του Χάρρυ Κλυνν που θα γελάμε μέχρι να πεθάνουμε! (videο)

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 78 ετών ο Χάρρυ Κλυνν το πρωί της Δευτέρας βυθίζοντας σε πένθος το ελληνικό θέατρο!

Ο διάσημος ηθοποιός είχε πρωταγωνιστήσει σε αρκετές ταινίες όμως σίγουρα αυτή που μας έχει σημαδέψει και μας έχει χαρίσει άφθονο γέλιο ήταν το "Αλαλούμ"!

Το Αλαλούμ είναι ο τίτλος μίας ελληνικής κινηματογραφικής ταινίας, του 1982, σε σκηνοθεσία Γιώργος Αποστολίδης, Γιάννη Σμαραγδή και Γιάννη Τυπάλδου και σενάριο Γιάννη Κακουλίδη και Χάρρυ Κλυνν και με πρωταγωνιστές τους Χάρρυ Κλυνν, Μάνο Δεστούνη, Τζόλυ Γαρμπή, Δημήτρη Πιατά, Σάσσα Σοφού, Νίτσα Τσαγανέα, Γιώργο Τζιφό και Κώστα Τζούμα.

Η ταινία χωρίζεται σε δυο μέρη, (που χωρίζονται από το διάλειμμα της κινηματογραφικής αίθουσας) με τον Χάρρυ Κλυνν να ερμηνεύει διάφορους ρόλους.

Το πρώτο μέρος προλογίζεται από έναν «Μάγκα» με ιδιαίτερη διάλεκτο και αποτελείται από δύο σκετς. Στο πρώτο, ο αστυνόμος Μπέκας ερευνά μια υπόθεση φόνου μπαίνοντας σε λάθος σπίτι, και από διάφορα ατυχήματα, πεθαίνουν όλοι οι ένοικοι. Στη συνέχεια ο προαναφερθείς Μάγκας πηγαίνει σε μια κινηματογραφική αίθουσα για να παρακολουθήσει ένα αφηρημένο και σουρρεαλιστικό υπαρξιακό δράμα με πρωταγωνιστή τον Αρτέμη. Ο Μάγκας εκθειάζει την ταινία και το «νόημά» της, όντας προφανές όμως ότι δεν την καταλαβαίνει.

Το τρίτο σκετς αποτελεί όλο το δεύτερο μέρος. Είναι χαλαρά εμπνευσμένο από την ιστορία της Γκόλφως (την οποία υποδύεται ο Χάρρυ Κλυνν, ο οποίος παίζει και τον ρόλο του Χαράλαμπου Τραμπάκουλα). Σε ένα απομονωμένο χωριό, το «Λέτσοβο», η πρόοδος και η τεχνολογία δεν έχουν φτάσει, μέχρι που ο πραματευτής από την πόλη του φέρνει τηλεοράσεις και άλλες ηλεκτρικές συσκευές που θα τους αλλάξουν τη ζωή. Τελικά το χωριό χωρίζεται σε Μπλε και Πράσινους (και Κόκκινους) και διαταράσσεται η αρμονία του.

Το χωριό στο οποίο γυρίστηκαν οι σκηνές τις ταινίας είναι ο Παλαιός Παντελεήμονας, νομού Πιερίας.

Δείτε την ταινία 

 

 

Athensmagazine.gr:

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ  ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ   kalamatatimes.gr