Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2018 12:41

Γιατί Μέγκαν και Χάρι επιστρέφουν γαμήλια δώρα αξίας 8 εκατ. ευρώ;

Δύο εβδομάδες μετά τον γάμο τους, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ επιστρέφουν γαμήλια δώρα συνολικής αξίας 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Express, η κίνηση των νεόνυμφων δεν οφείλεται φυσικά στο ότι δεν τους άρεσαν τα δώρα αλλά στην πολιτική του βρετανικού παλατιού, που θέλει να αποτρέψει επιχειρήσεις και ιδιώτες από το να διαφημιστούν, εμμέσως, με τα δώρα τους στο ζευγάρι.

 

Όπως υπαγορεύει το πρωτόκολλο, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν μπορούν να αποδεχθούν δώρα παροχής φιλοξενίας ή άλλων υπηρεσιών, που θα μπορούσαν να δώσουν την λάθος εντύπωση ότι οι γαλαζοαίματοι είναι «υποχρεωμένοι» προς τον δωρητή.

Ένα τρανταχτό παράδειγμα που μεταδίδει το Express είναι η εταιρεία Bags of Love η οποία έστειλε στο ζευγάρι ασορτί μαγιό, με την ελπίδα να τα φορέσει στον μήνα του μέλιτος.

Άλλα δώρα που φέρονται να έλαβαν οι νεόνυμφοι είναι παραμονή σε ξενοδοχεία και θέρετρα, τα οποία δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά, αν δεν αποτελούν ενθύμια από κάποια επίσημη επίσκεψη, γάμο ή άλλο γεγονός.

Μάλιστα το πρωτόκολλο απαγορεύει στη βασιλική οικογένεια να αποδέχεται δώρα από μεμονωμένα άτομα και ιδιώτες, όταν υπάρχουν αμφιβολίες για τα δώρα ή κίνητρα των δωρητών.

Αλλωστε, αρκετές εβδομάδες πριν τον γάμο τους, ο δούκας και η δούκισσα είχαν ζητήσει αντί γαμήλιου δώρου, οι προσκεκλημένοι τους (και μη) να κάνουν μία δωρεά σε κάποιο από τα επτά φιλανθρωπικά ιδρύματα που είχαν επιλέξει.

 
 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ  ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ   kalamatatimes.gr