Τρίτη, 06 Ιουνίου 2017 14:19

Νένα Χρονοπούλου: Αποκαλύπτει το πραγματικό της όνομα, απίστευτη ιστορία της βάπτισής της στην Καλαμάτα

Την απίστευτη και επεισοδιακή ιστορία της βάπτισής της, 48 χρόνια πριν, στην Καλαμάτα, θέλησε να διηγηθεί η Νένα Χρονοπούλου την ημέρα της γιορτής της, στο site της, nena.gr.

Η όμορφη ηθοποιός αποκάλυψε πως ενώ ήταν να την βαπτίσουν Ηλιάνα, από τον παππού της που είχε φύγει από τη ζωή πολύ νέος, τελικά ο πατέρας της αποφάσισε να της δώσει το όνομα Ελένη, από τη μητέρα του!

 

Μάλιστα, είδαμε και σπάνιες φωτογραφίες από τη βάπτισή της, όταν εκείνη ήταν μόλις εννέα μηνών...

«21 Μαϊου 1969, βαφτίστηκα την ημέρα της γιορτής μου, και κανείς δεν ήξερε πως θα με βαφτίσουν Ελένη !

Ήμουν εννέα μηνών και λίγων ημερών, όταν είχε κανονιστεί να γίνει η βάφτισή μου στην ενορία του Αγίου Νικολάου στην Καλαμάτα.

Ο πατέρας μου ήθελε να πάρω το όνομα του παππού μου, που είχε φύγει πολύ νέος από τη ζωή. Θα με βάφτιζαν Ηλιάνα !

Καθημερινά  από την ώρα της γέννησής μου με φώναζαν με αυτό το όνομα και έτσι και εγώ όταν με αποκαλούσαν Ηλιάνα γύριζα κανονικότατα !

Τη γιαγιά μου (μητέρα του πατέρα μου) την έλεγαν Ελένη, τον πατέρα μου Κώστα, ε’ τους φαινόταν υπερβολικό να με βαφτίσουν και εμένα Ελένη, μέχρι εδώ καλά.

Όμως λίγα μόνο λεπτά πριν τη βάφτισή μου φωνάζει ο πατέρας μου έξω τη Νονά μου τη Δέσποινα, και χωρίς να πάρει είδηση κανείς της λέει : » Και το όνομα αυτής Ελένη», «μα Κώστα» πήγε να πεί η νονά μου, αλλά ο συγκεκριμένος Κώστας δεν ήταν από τους Κώστηδες που σήκωνε αντιρρήσεις και αμέσως απάντησε «Κουμπάρα, το παιδί θα το πούμε Ελένη, πάμε τώρα να συνεχίσουμε το μυστήριο, και την ώρα που πρέπει πες το σωστό όνομα». 

Τι να πει και η Νονά μου, μπήκε μέσα και ασφαλώς δεν ειδοποίησε κανέναν, ε’ ακολούθησε κανονικά όλο το μυστήριο και όταν έφτασε να πει ο παπούλης » Και το όνομα αυτής» πάει η Νονά η Μαίρη να μιλήσει, πετάγεται η Νονά μου η Δέσποινα και λέει δυνατά μη και γίνει κομφούζιο μέσα στο Ναό, «Ελένη, Ελένη, Ελένηηηη» για να το εμπεδώσει και ο Πάτερ που ήξερε πως θα με πουν Ηλιάνα αλλά και όλοι οι υπόλοιποι.

Έκπληξη ήθελε να κάνει ο πατέρας μου στη μητέρα του και έκπληξη της έκανε !!!

Γιατί η γιαγιά μου απροετοίμαστη όπως ήταν της ήρθε η συγκίνιση και πάρτη κάτω τη γυναίκα… Λιποθύμησε και με το δίκιο της, καταλαβαίνετε τι ακολούθησε, εγώ να κλαίω όπως όλα τα μωρά στη βάφτισή τους, η γιαγιά λιπόθυμη να τη συνεφέρουν με το ζόρι, οι αδελφές της γιαγιάς με τις κολώνιες και τις βεντάλιες να μην ξέρουν που να τρέξουν …

Μια ομορφιά ήταν η βάφτισή μου, και ο πατέρας μου είπε το επικό: «Σύνελθε μάνα, θα χάσεις τη βάφτιση που ακούγεται το όνομά σου» …

Κι όμως όταν η γιαγιά μου η Ελένη άκουσε τη φωνή του Κώστα της, καθ’ ότι και η αδυναμία της, σηκώθηκε από τα πατώματα και η βάφτιση συνεχίστηκε κανονικά μέσα στα δάκρυα χαράς και τη συγκίνηση !!!

Και το όνομα αυτής Ελένη πατέρα μου, για να γιορτάζουμε από τότε μέχρι και τη χρονιά που έφυγες από κοντά μου, κάθε χρόνο μαζί, και να βάζεις τη γιαγιά να μας φτιάχνει εκείνο το μοναδικό γαλακτομπούρεκο που έφτιαχνε πάντα για τη γιορτή των τριών μας…

Δεν ξέρω τι θα με αξιώσει ο Θεός να ζήσω ακόμα, πάντως κάθε που έρχεται 21 του Μάη ο Κώστας μου και η γιαγιά Ελένη, μου λείπουν κάθε χρόνο και περισσότερο… ‘

Οπως και σήμερα… Όπως και πάντα…

ΥΓ: Εκείνη την ημέρα είπα την πρώτη μου λέξη που δεν ήταν άλλη από το όνομά μου, ακριβώς έξω από την εκκλησία στην αγκαλιά του πατέρα μου, όταν μου είπε: «Πως σε λένε καρδιά μου; Ελένη, πες το και εσύ.» κρατώντας με στην αγκαλιά του γεμάτος περηφάνια που έκανε το σωστό και εγώ μια σταλιά άνθρωπος, τον κοιτούσα μαγεμένη κατάματα και λες και ήθελα να του κάνω το χατήρι (ποτέ δε του το χαλούσα) είπα όπως μπορούσα…

«Νεν… Νενν… Νένη» και από αυτό … Σιγά σιγά έγινε το Νένη, Νένα… 

Για χατήρι του Κώστα, που ασφαλώς ήταν η δική μου μεγάλη αδυναμία… Μίλησα προφανώς πριν την ώρα μου… Και χαλάλι του…

Και σήμερα επιτρέψτε μου να υπογράψω με το όνομα και το επίθετο του λεβέντη που με γέννησε

Ελένη Κωνσταντίνου Πολυχρονοπούλου»

 

 

entertv.gr

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ  ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ   kalamatatimes.gr