Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018 20:06

24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας Marquese Scott & Poppin John, Josef Nadj & Joëlle Léandre, Justine Berthillot & Frédéri Vernier

Η χθεσινή πρώτη εμφάνιση του αχτύπητου χορευτικού δίδυμου MarqueseScott & Poppinστην Κεντρική Πλατεία, έδωσε μια πρώτη εικόνα για το τί θα επακολουθήσει σήμερα στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού...

Το ντουέτο των εκπληκτικών χορευτών dubstep από τις ΗΠΑ, από τους σημαντικότερους χορευτές animation και poppin στον κόσμο, αποτελούν πρότυπο για εκατομμύρια νέους, έχοντας ανοίξει το δρόμο για νέες δυναμικές στην ανθρώπινη κίνηση και τον σύγχρονο χορό.

Τις εντυπώσεις κέρδισε επίσης χθες το πολυαναμενόμενο ντουέτο Penzum των Josef Nadj και Joëlle Léandre, μια σύνθεση χορογραφίας, μουσικής και σχεδίου που επαναλαμβάνεται σήμερα στο Στούντιο του Μεγάρου Χορού αλλά και το ευρηματικό All Genius All Idiot των Svalbard Company.

 

Eιδικότερα, το πρόγραμμα σήμερα διαμορφώνεται ως εξής:

 

19:00

Justine Berthillot & Frédéri Vernier - Noos

Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας

 

Η Justine και ο Frédéri περιοδεύουν σε σκηνές όλου του κόσμου καταπλήσσοντας το κοινό με αυτό που μπορεί να σημαίνει απόλυτη εμπιστοσύνη. Τρέχουν, αγκαλιάζονται, σηκώνονται και πέφτουν μέσα από συγκλονιστικές εναλλαγές χάρης και αγριότητας. Το έργο τους Νoos (2011) αντανακλά τη μελέτη τους με θέμα τη σχέση με τον Άλλο.

http://kalamatadancefestival.gr/index.php/el/21-7-2018#justine-berthillot-fr%C3%A9d%C3%A9ri-verniernoos

 

20:00

Josef Nadj & Joëlle Léandre Penzum

Στούντιο Μεγάρου Χορού Καλαμάτας 

 

Η λέξη penzum σημαίνει το σύνολο της εργασίας που πρέπει να ολοκληρωθεί σε μία ημέρα και για την οποία κάποιος φέρει την ευθύνη. Ο όρος εμφανίζεται σε ένα αμετάφραστο ποίημα του Αττίλα Γιόζεφ (Attila József, 1905-1937), εμβληματικού oύγγρου ποιητή που επηρέασε γενιές συγγραφέων και καλλιτεχνών. Ο χορογράφος, χορευτής και εικαστικός Josef Nadj [Γιόζεφ Νατζ] και η κοντραμπασίστα και συνθέτις Joëlle Léandre [Ζοέλ Λεάντρ] συνέλαβαν το Penzum ως φόρο τιμής στον μεγάλο ποιητή. Σε μια σύνθεση χορογραφίας, μουσικής και σχεδίου και φορώντας αφρικανικές μάσκες, οι δύο καλλιτέχνες σκηνοθετούν το ντουέτο τους μέσα από τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Είναι ένα «ανοιχτό» έργο, που γράφεται διαρκώς όσο εκτελείται, καρπός της απόλυτης επικοινωνίας μεταξύ των δύο ερμηνευτών. Μέσα απ’ όλη τη διαδικασία, επιδιώκουν να μεταδώσουν την ένταση των λέξεων του Attila József. Η ποίησή του δεν παύει ποτέ να επιδρά στην καρδιά και το νου των δύο ερμηνευτών. Τους καθοδηγεί, τους εμπνέει.

http://kalamatadancefestival.gr/index.php/el/20-7-2018#josef-nadj-jo%C3%ABlle-l%C3%A9andre-penzum

 

22:00

Marquese Scott & Poppin John

Μέγαρο Χορού Καλαμάτας - Κεντρική Σκηνή

 

Οι Marquese Scott [Μαρκίζ Σκοτ] και Poppin John [Πόππιν Τζον] ίσως δεν χρειάζονται συστάσεις, καθώς τα βίντεο με τις εμφανίσεις τους έχουν εκατομμύρια προβολές στο ΥouΤube. Είναι από τους σημαντικότερους χορευτές animation και poppin στον κόσμο. Αυτοδίδακτοι, πρωτοπόροι και διαρκώς εξελισσόμενοι, αποτελούν πρότυπο για εκατομμύρια νέους, ενώ έχουν ανοίξει το δρόμο για νέες δυναμικές στην ανθρώπινη κίνηση και τον σύγχρονο χορό.

 

To δίδυμο από τις ΗΠΑ, με τις εξωπραγματικές κινητικές ικανότητες, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δίνοντας στο κοινό την εξαιρετική ευκαιρία να απολαύσει τον αστείρευτο πλούτο και τη γνήσια έκφραση της κουλτούρας που πάλλεται εδώ και χρόνια στους δρόμους των μεγαλουπόλεων. Η παρουσία των Marquese Scott και John Poppin στο 24ο ∆ιεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αποτελεί έναν μικρό φόρο τιμής στους μάγους του σύγχρονου χορού.

http://kalamatadancefestival.gr/index.php/el/21-7-2018#marquese-scott-poppin-john

Marquese Scott Poppin John MikeRafail 3

24ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

www.kalamatadancefestival.gr

OFFICIAL HASHTAGS:

#24kdf2018

#kalamatadancefestival

#kalamata

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Γενική είσοδος: €15,00

Φοιτητικό / μειωμένο εισιτήριο: €12,00 για όλες τις παραστάσεις

Η έκδοση μειωμένων εισιτηρίων καθώς και η είσοδος με αυτά στο θέατρο γίνεται με την επίδειξη της αντίστοιχης ειδικής κάρτας.

 

ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΣΤΟΥΝΤΙΟ

Γενική είσοδος: €12,00

Γενική είσοδος για τους συμμετέχοντες

στα Σεμινάρια του Φεστιβάλ: €10,00

Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις στην Κεντρική Πλατεία

και στις παράλληλες εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

www.kalamatadancefestival.gr

Kαταστήματα PUBLIC & στο http://tickets.public.gr/

 

TICKET SERVICES

Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39

Τηλεφωνικά: 210 723 4567

Online: www.ticketservices.gr

 

Προπώληση εισιτηρίων

στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας:

10:00-13:00 & 18:30-21:00

Kαθημερινά εκτός απογεύματος Σαββάτου και Κυριακής

Αριστομένους 33, 24133 Καλαμάτα

Πληροφορίες για εισιτήρια & αγορά μέσω πιστωτικών καρτών

(Visa & Mastercard): τηλ. 27211 81030

 

SVALBARD COMPANY MikeRafail 3

 

 

 

 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ  ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ   kalamatatimes.gr