Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 14:50

Στην φυλακή γιατρός και γυναίκα που έκαναν έκτρωση! Ο έξαλλος πατέρας που τα "έσπασε" όλα

Στα δικαστήρια σύρει ο σύντροφος της νεαρής άνεργης γυναίκας τόσο την ίδια που μετέβη για την έκτρωση στο νοσοκομείο όσο και τον ιατρό που την ανέλαβε.

Σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος καταγγέλλει και ισχυρίζεται ουδέποτε ενημερώθηκε για τη διακοπή της εγκυμοσύνης της συντρόφου του.

 

Δημοσίευμα του «Πολίτη», φέρνει στο φως την υπόθεση, αναφέροντας ότι η άνεργη, ήδη μητέρα ενός παιδιού δεν διαθέτει δικό της σπίτι. Στο Δικαστήριο, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αναφέρεται πως ο πατέρας του παιδιού όταν πληροφορήθηκε το τι ακριβώς είχε συμβεί μετέβη στην κλινική προκαλώντας φθορές μετά από σοβαρό λεκτικό επεισόδιο.

Αναφέρεται επίσης πως η γυναίκα έκανε την έκτρωση κατά τον δεύτερο μήνα της εγκυμοσύνης, ενώ στην κλινική τη συνόδεψε η μητέρα του συντρόφου της, η οποία και αυτή με την σειρά της απέκρυψε από τον γιο της την αλήθεια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η γυναίκα και ο γιατρός ετέθησαν υπό κράτηση για αδικήματα που σχετίζονται με «συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος... προμήθεια φαρμάκων ή οργάνων ή άσκηση βίας οποιουδήποτε είδους με σκοπό την άμβλωση…».

Να αναφερθεί ότι σύμφωνα με την νομοθεσία, απαγορεύονται οι εκτρώσεις σε οποιοδήποτε στάδιο της κύησης, εκτός και εάν συντρέχουν τρεις λόγοι: Όταν η εγκυμοσύνη προκύψει από βιασμό, όταν είναι σε κίνδυνο η ζωή της εγκυμονούσας και όταν το παιδί κινδυνεύει να γεννηθεί με φυσικές και ψυχικές ανωμαλίες.

 

athensmagazine.gr

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ  ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ   kalamatatimes.gr