Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018 19:22

Ένα εκατομμύριο κόσμου στους δρόμους του Παρισιού για τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές Γάλλους

Λίγα λεπτά μετά τις 5 το απόγευμα τοπική ώρα το αεροπλάνο της Air France προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Charles De Gaulle του Παρισιού, φέρνοντας στα πάτρια εδάφη την Εθνική Ομάδα της Γαλλίας και το τρόπαιο του Μουντιάλ. Η υποδοχή όπως γίνεται σε αυτές της περιπτώσεις ήταν με ένα μεγαλοπρεπές «water salute» καταβρέχοντας με νερό το αεροπλάνο των «ηρώων».

Η υπουργός αθλητισμού Λόρα Φλεσέλ υποδέχτηκε την ομάδα στα αεροδρόμιο και στη συνέχεια ξεκίνησε η μετακίνησή τους στην Πλατεία Ετουάλ (Αψίδα του Θριάμβου). Από εκεί θα κατηφορίσουν τη λεωφόρο των Ηλύσιων έως το προεδρικό μέγαρο. Η μετακίνηση θα γίνει «αυτοκρατορικά» με αργούς ρυθμούς, με ανοικτό λεωφορείο, προς ικανοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων κόσμου που έχει κατακλύσει τα Ηλύσια Πεδία από νωρίς.

Ο Γάλλος πρόεδρος, που επέστρεψε και αυτός από τη Μόσχα το πρωί, θα τους δεχθεί, γύρω στις 19:30 ώρα Ελλάδας. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους της προεδρίας είναι και 1.000 παιδιά, πολλά εκ των οποίων από τα περίχωρα της πρωτεύουσας. Θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τους παίκτες που θαυμάζουν... και ίσως να αγγίξουν το Κύπελλο της δόξας.

Δείτε ζωντανά όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στο Παρίσι μέσα από δύο διαφορετικά κανάλια.

 
 

Εορταστικοί και συχνά στον υπερθετικό, είναι και οι τίτλοι στις ιστοσελίδες των μίντια και στα πρωτοσέλιδα του πρωινού τύπου: «Βασιλιάδες του κόσμου», «Τσάροι», «Μαγικά», « Το κεφάλι στ’ άστρα».

«Η μέρα της δόξας έφθασε» γράφει η Φιγκαρό, «Μια αιώνια ευτυχία» η αθλητική Εκίπ, «Πάνω στη στέγη του κόσμου» η Λα Κρουά, «Η πρόκληση μιας ομάδας, η ελπίδα μιας χώρας» η Λε Μοντ, «Ξανά» (Encore!) ο μονολεκτικός τίτλος της Λιμπερασιόν με αναφορά στο δεύτερο αστέρι που απέκτησαν οι «τρικολόρ».

Με τίτλο «ομοφωνία» στο κύριο άρθρο η Λιμπερασιόν, σημειώνει: «11 παίκτες ενώνουν μια χώρα, είναι ένα λαμπρό ξέφωτο για αυτό το έθνος, το τόσο επιρρεπές στην κακή διάθεση».

 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ  ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ   kalamatatimes.gr