Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 19:48

Ο Πούτιν κάλεσε τον Τσίπρα στην Ρωσία

Στη Ρωσία προσκάλεσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της σημερινής τους τηλεφωνικής επικοινωνίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου. Πάντως, πληροφορίες αναφορικά με την ημερομηνία ή την ατζέντα της συνάντησης δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστές.

Στην ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ρωσικής προεδρίας στα αγγλικά, σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον Βλαντιμίρ Πούτιν για την εκλογική του νίκη και πως οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να προωθήσουν περαιτέρω τη ρωσοελληνική συνεργασία.

«Αναφέρθηκαν, επίσης, με ιδιαίτερη ικανοποίηση στην αυξανόμενη συνεργασία στο εμπόριο αλλά και οικονομικούς και ανθρωπιστικούς τομείς» αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Έπειτα από αίτημα του Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Ρωσίας τον ενημέρωσε για την πρόσφατη τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Επίσης συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα ευρωπαϊκής ασφάλειας αλλά και οι εξελίξεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου».

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφτεί τη Ρωσία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Από ελληνικής πλευράς είχε γίνει γνωστό νωρίτερα την Πέμπτη πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα το πρωί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, προκειμένου να του εκφράσει τα συγχαρητήριά του για την πρόσφατη επανεκλογή του.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά την επικοινωνία τους οι δύο ηγέτες είχαν την ευκαιρία, πέραν της ελληνορωσικής συνεργασίας, να συζητήσουν για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τις ευρωρωσικές σχέσεις αλλά και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με ιδιαίτερη έμφαση στη στάση της Τουρκίας.

 
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ  ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ   kalamatatimes.gr