Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 00:14

Μην σπεύδετε δεν «μοιράζουν» Κοινωνικό Μέρισμα

Έτσι, με πομπώδεις τίτλους που έδιναν και αρκετά κατοστάρικα τον μήνα, (από 500 – 650 ευρώ ανάλογα τον ιστότοπο) οι πολίτες έσπευσαν να αναζητήσουν την αίτηση για να λάβουν το πολυπόθητο αλλά ανύπαρκτο, τουλάχιστον ακόμα, επίδομα.

Φυσικά το αποτέλεσμα δικαίωσε τον στόχο συγκεκριμένων ιστοσελίδων που κατά τα άλλα αποκαλούνται ενημερωτικές. Αφού έβγαλαν και τα ποσά που θα διανεμηθούν «θα πάρετε ακόμη και 650 ευρώ» διαβάζουμε από το πρωί. Κάτι που βέβαια δεν ισχύει αφού ούτε καν έχει αποφασιστεί το πως θα διανεμηθεί το Κοινωνικό Μέρισμα.

Κυβερνητικά στελέχη που μίλησαν αυτές τις ημέρες για την αναδιανομή του πλεονάσματος που θα προκύψει, δεν έχουν αναφερθεί ούτε στο ύψος του μερίσματος, ούτε στις κατηγορίες των δικαιούχων και φυσικά ούτε στον τρόπο με τον οποίο θα διανεμηθεί.

Η καλοκαιρινή ραστώνη όμως ανησυχεί «πολλούς» από ότι φαίνεται και έσπευσαν να βγάλουν και το ποσό που θα μοιραστεί κάτι που ούτε στην κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο δεν γνωρίζουν ακόμη αφού δεν γνωστό το ύψος του πλεονάσματος. 

Να υπενθυμίσουμε απλά τι ανέφερε μόλις προχθές ο καθόλα αρμόδιος υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος «όχι μόνο θα υπάρχει πάλι μέρισμα στο τέλος του χρόνου, αλλά από εδώ και πέρα παρ’ όλα τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα δημιουργούμε δημοσιονομικό χώρο για να μπορούμε και να μειώσουμε τους φόρους και να κάνουμε σημαντικές δαπάνες για τα νοσοκομεία και για τα σχολεία».

«Το 2016 και 2017 έκλεισαν με μία πολύ μεγάλη υπεραπόδοση κομμάτι της οποίας επεστράφη στην κοινωνία με τη μορφή του κοινωνικού μερίσματος…»

Αυτή η δημοσιονομική πορεία έχουμε την εκτίμηση ότι θα συνεχιστεί και το 2018, όπου θα επαναλάβουμε αυτή την κίνηση διανομής κοινωνικού μερίσματος». ανέφερε μόλις χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Έτσι καλό θα είναι οι πολίτες που δικαιολογημένα αναζητούν πως θα πάρουν χρήματα και αυτό λόγο των μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια, να μην λαμβάνουν υπόψη τους αναρτήσεις και μάλιστα σε γνωστούς ιστότοπους με ποσά και υποσχέσεις.

Τα dikaiologitika.gr θα σας ενημερώνουν , όπως πάντα, πρώτα από όλους και με απόλυτη εγκυρότητα για τις εξελίξεις στα θέματα αυτά καθώς και για όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε να ακολουθήσετε τις σωστές διαδικασίες και να αποφύγετε παγίδες. Με σεβασμό, όπως πάντα, στα εκατομμύρια αναγνωστών που μας τιμάτε με την εμπιστοσύνη σας.

 
 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ  ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ   kalamatatimes.gr