Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018 09:27

ΠΑΜΕ Μεσσηνιας: Από την Υπαπαντή τα λεωφορεία για τη συγκέντρωση στη Τρίπολη

Το Συνδικάτο Οικοδόμων κ Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Μεσσηνίας, το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό τομέα νομού Μεσσηνίας, το σωματείο εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας,

Ανακοινώνουν ότι τα λεωφορεία για την συγκέντρωση της Τρίπολης, στις 27/2/2018, θα ξεκινήσουν στις 4 το απόγευμα από την πλατεία της Υπαπαντής Καλαμάτας

Η συγκέντρωση στην Τρίπολη είναι στην πλατεία Αγ. Βασιλείου στις 6 το απόγευμα.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6988926099

Αναλυτικά η ανακοίνωση σωματείου ΔΕΥΑ Μεσσηνίας για την Τρίπολη

    Αξιοποιούμε την πείρα πού έρχεται από τους αγώνες πού δώσαμε και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των ταξικών συνδικάτων και ομοσπονδιών για:

.  Να  υπερασπιστούμε το μοναδικό μας όπλο, το δικαίωμα μας στη  απεργία.

.  Επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 και επαναφορά των συλλογικών ΣΣΕ

.  Να μην πέσει κανένα σπίτι λαικών οικογενειών σε χέρια τραπεζίτη

.  Να σταματήσει η φοροληστεία και να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ.

.  Αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ, προσαυξημένο 5.000 για κάθε παιδί.

 

.  Σταθερές και μόνιμες θέσεις εργασίας,

.Νέους οργανισμούς υπηρεσιών των ΔΕΥΑ, πού θα διασφαλίζουν τον δημόσιο χαρακτήρα τους, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τις εργολαβίες.

Φθηνό και υγιεινό νερό προς όλους.

Φθηνές υπηρεσίες ύδρευσης αποχέτευσης με γερή χρηματοδότηση από το κράτος με ταυτόχρονη  κατάργηση των ανταποδοτικών τελών .

Φθηνό κοινωνικό τιμολόγιο με συμβολική τιμή για οικονομικά αδύναμους.

.Άμεση δωρεάν χρηματοδότηση για αντιπλημμυρικά έργα και αντισεισμική προστασία.  

     

      Μέρα με την μέρα όλο και περισσότερο συνειδητοποιούμε ότι, μόνο η μαζική συμμετοχή και η οργανωμένη πάλη μπορεί να βάλει εμπόδια στην επίθεση πού δέχεται η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

     Δεν περιμένουμε τίποτα από τα αστικά κόμματα και από τα επιτελεία τους. Δεν περιμένουμε τίποτα από συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Δεν τρέφουμε αυταπάτες.

    Χτίζουμε την δική μας κοινωνική εργατική κοινωνική συμμαχία και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις αντεπίθεσης απέναντι σε παλιά και νέα μέτρα και βάζουμε στο προσκήνιο τις δικές μας εργατικές λαϊκές ανάγκες. Δεν πιστεύουμε στα παραμύθια περί «τέλους των μνημονίων». Ο μεταμνημονιακός παράδεισος πού  υπόσχονται είναι παράδεισος για τα κέρδη, του κεφαλαίου, πού απαιτεί μονιμοποίηση των αντεργατικών νόμων, αλλά και πάρα πέρα κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης, πού φθάνει μέχρι και την απαγόρευση των απεργιακών κινητοποιήσεων, ώστε να τους αφήσει ελεύθερους να πάρουν ακόμα και τα σπίτια των λαικών οικογενειών.

    Ότι και να κάνουν, ότι και να ψήφισαν, ότι και να ψηφίσουν, είμαστε αποφασισμένοι να μην υπακούσουμε. Θα αντισταθούμε και θα καταργήσουμε τους νόμους τους στην  πράξη.

 

 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ  ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ   kalamatatimes.gr

 

 

Last modified on Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018 09:42