Connect with us

Εκλογές Μεσσηνία

Ηγετική εμφάνιση Τατούλη που διακήρυξε «πρώτα η πατρίδα και η Πελοπόννησος»!

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ηγετική εμφάνιση Τατούλη που διακήρυξε «πρώτα η πατρίδα και η Πελοπόννησος»! 1

Τατούλη  «πρώτα η πατρίδα και η Πελοπόννησος»

ΜΕΤΑ την άκρως εντυπωσιακή, κεντρική του συγκέντρωση στη Μεσσηνία, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας, ο απερχόμενος περιφερειάρχης Πελοποννήσου και εκ νέου υποψήφιος, Πέτρος Τατούλης, έκλεισε χθες την προεκλογική του εκστρατεία, με μια πολύ μεγάλη εκδήλωση στην Τρίπολη. Ο Πέτρος Τατούλης, βαθιά συγκινημένος, ευχαρίστησε τους πολίτες για την παρουσία και τη στήριξή τους, τονίζοντας πως μαζί, ανοίγουν… πανιά, με μια σημαία καρφωμένη στο καράβι τους, που γράφει: «Πρώτα η πατρίδα και η Πελοπόννησος», ενώ ανέλυσε και το διακύβευμα αυτών των εκλογών.

ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΚΑΙ Ο… ΔΙΧΑΣΜΟΣ!

«Αυτό είναι το δικό μας διακύβευμα. Η Πελοπόννησος. Και τους το φωνάζουμε όλες και όλοι μαζί. Σήμερα είμαστε όλοι εδώ, περισσότεροι από κάθε άλλη φορά και δυνατότεροι από ποτέ, σε πείσμα όλων εκείνων που προσπάθησαν να μας διχάσουν. Που μας είπαν ότι πρέπει να μπούμε πάλι στα κομματικά χαρακώματα.

Να ξαναχτίσουμε μπλε, πράσινα και κόκκινα καφενεία. Στην ιστορία όμως αυτού του τόπου, ο διχασμός έφερε μόνο δεινά. Και τον διχασμό τον γέννησαν, όσοι επεδίωξαν να υπηρετήσουν τα μικρά και ιδιοτελή τους συμφέροντα. Ο κάθε τόπος πρέπει να πάρει στα χέρια του την δική του τύχη και να γράψει την δική του νέα ιστορία. Αυτήν την ιστορία της Νέας Πελοποννήσου γράφουμε σήμερα μαζί.

Γιατί αυτό είναι το διακύβευμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης: Πιστεύουμε στην περιφερειακή διακυβέρνηση ή θέλουμε να επιστρέψουμε πίσω στους διορισμένους νομάρχες; Πιστεύουμε στον πολιτικό πολιτισμό και την εθνική συνεννόηση ή θα αφήσουμε τους σαμποτέρ της δημοκρατίας να περιφέρουν τον κούφιο και υβριστικό τους λόγο; Πιστεύουμε ότι μπορούμε να περπατήσουμε με τα δικά μας πόδια ή θα ψάχνουμε εναγωνίως να ακουμπήσουμε σε κάποιο εύθραυστο και ξένο δεκανίκι;», σημείωσε ο Πέτρος Τατούλης, που κάλεσε τους πολίτες να συνδράμουν με τον άδολο και ακομμάτιστο πατριωτισμό τους, αφού όπως είπε, είναι η μόνη, η πιο ισχυρή, η πιο διαχρονική του δύναμη.

Το δικό του χρίσμα, αυτό που μόνο ανάγκη!

tatoylhs-apostolopouleio-2

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ…

Ο Πέτρος Τατούλης και από την Αρκαδία, τόνισε επίσης, πως στην Πελοπόννησο, δεν περιμένουμε κάποιον… Μεσσία να μας σώσει, αφού αυτόν τον ρόλο, τον παίζουν μόνο οι πολίτες και στάθηκε στη συνολική κατάσταση της χώρας.  «Η Πελοπόννησος, η Ελλάδα, η Ευρώπη βρίσκονται μπροστά σε δύσκολες επιλογές που θα αποτελέσουν ιστορικά ορόσημα. Η πατρίδα μας βγαίνει από την πιο ακραία περιπέτεια που έζησε τα τελευταία 50 χρόνια. Με τσακισμένη την παραγωγική της τάξη, με γονατισμένη την μισθωτή εργασία, με την επιχειρηματικότητα να στενάζει από την υπέρογκη φορολογία.

Με το χρηματοπιστωτικό σύστημα, να έχει κλείσει την κάνουλα της ρευστότητας, με τα παιδιά μας να αναζητούν το μέλλον τους σε άλλες, ξένες πατρίδες. Και ακόμη χειρότερα, με διαλυμένους τους θεσμούς. Διαλυμένα τα πολιτικά κόμματα. Και δεν αναφέρομαι ασφαλώς στα ποσοστά αποδοχής. Μιλάω για την αξιοπιστία. Για τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τον πολίτη. Για τον σεβασμό στον δημόσιο λόγο. Για την αξιοπρέπεια στην πολιτική αντιπαράθεση. Κι αυτή μου η αγωνία δεν είναι ασφαλώς για τους πολιτικούς και την επιβίωση τους. Είναι η αγωνία μου για την δημοκρατία.

Γιατί χωρίς ισχυρά πολιτικά κόμματα, τα θεμέλια της δημοκρατίας τρίζουν», τόνισε μεταξύ άλλων και συνέχισε. «Και τα λέω αυτά σήμερα, διότι έχω μια βαθιά πίστη. Μια βάσιμη ελπίδα. Ότι οι μεγάλες αλλαγές στην ιστορία ξεκινούν με ανατροπές. Από χαμηλά. Από την βάση. Από τα μικρότερα κύτταρα της κοινωνίας και της πολιτικής της οργάνωσης. Οι αλλαγές, που γίνονται βήμα- βήμα και χτίζονται πέτρα την πέτρα. Για το δυνάμωμα ενός τέτοιου κυττάρου, που θα έχει την δική του φωνή και την δική του διαδρομή», είπε και έκανε τον προσωπικό του απολογισμό.

Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Δεσμεύτηκα ενώπιον σας, πριν από εννέα χρόνια όταν σας κάλεσα να χτίσουμε μαζί την Νέα Πελοπόννησο, μια ισχυρή Περιφέρεια, ισότιμη ανάμεσα στις Περιφέρειες της Ευρώπης, με την δική της τοπική οικονομία, ανεξάρτητη από βαρίδια, που θα στέκεται δίπλα στην κάθε εξουσία. Αλλά και απέναντι , όταν αυτό επιτάσσει το πελοποννησιακό συμφέρον.

Το κεντρικό κράτος, το πολιτικό σύστημα στάθηκε πάντα φοβικό απέναντι στις μεγάλες αλλαγές. Δυσκολεύεται, θα έλεγα αρνείται να παραχωρεί κομμάτι δικής του εξουσίας στους πολίτες. Φάνηκε και στην πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση, που παρά τις προσπάθειες που καταβάλαμε, ζητήματα όπως η οικονομική αυτοτέλεια των περιφερειών και η κατοχύρωση της ανεξαρτησίας τους απέναντι στις κεντρικές κυβερνήσεις μετατέθηκαν ως συζήτηση για το μέλλον.

Είναι όμως σήμερα, αυτή η ώρα. Ο κάθε τόπος να πάρει στα χέρια του την δική του τύχη και να γράψει την δική του νέα ιστορία. Αυτήν την ιστορία της Νέας Πελοποννήσου γράφουμε σήμερα μαζί. Στην Πελοπόννησο δεν περιμένουμε κανένα Μεσσία για να μας σώσει . Και τα λέω αυτά σήμερα  νιώθοντας  μεγάλη σιγουριά για τα επόμενα βήματα, μια σιγουριά που μας την δίνουν τα αποτελέσματα  που πετύχαμε αυτά τα χρόνια. Κυρίως όμως τα λέω γιατί εσείς μου δίνεται τη δύναμη. Γιατί εσείς έχετε τη δύναμη.  Εσείς είστε ο Μεσσίας για την Πελοπόννησο! Οι ελεύθεροι, οι σκεπτόμενοι, οι δημιουργικοί πολίτες.

Αυτές οι δικές σας ιδέες. Η περήφανη στάση του αγωνιστή που κρατάτε στην ζωή. Αυτός είναι ο νέος πατριωτισμός. Ο ειλικρινής. Ανιδιοτελής πατριωτισμός που έχει ανάγκη η χώρα για να σταθεί ξανά στα πόδια της», δήλωσε ο απερχόμενος περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος, ο οποίος έκανε τον απολογισμό του, εστιάζοντας στη Μυθική Πελοπόννησο και το γεγονός ότι η Καλαμάτα έγινε η πύλη της Πελοποννήσου στην Ευρώπη, στις κορυφαίες παγκόσμιες διοργανώσεις, στις νέες θέσεις εργασίας, στην αύξηση των εσόδων από τον τουρισμό, στον πρωτογενή τομέα με την ανάδειξη των προϊόντων και τη μείωση του κόστους της παραγωγής, την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, τις εξαγωγές, το δίκτυο καταδυτικών πάρκων, το αναρριχητικό πάρκο και μια σειρά από σημαντικές εξελίξεις για την ευρύτερη περιοχή. «Μπήκα στην πολιτική νεαρός γιατρός. Και από τότε πορεύομαι με μοναδικό μου γνώμονα τις αρχές, τις αξίες μου και την αγάπη μου για τον τόπο. Δεν κρύφτηκα σε διαδρόμους.Δεν ψιθύρισα πίσω από κλειστές πόρτες. Και δεν γονάτισα ποτέ. Στάθηκα πάντα όρθιος. Αμφισβήτησα και πάλεψα. Συγκρούστηκα με ηγεσίες, νοοτροπίες και κατεστημένα. Δεν ζήτησα και δεν πήρα χρίσματα. Και οι μόνες δεσμεύσεις που ανέλαβα ήταν απέναντι σας. Με καθαρά χέρια και αληθινές, τίμιες κουβέντες. Με σκληρή δουλειά και έργο που δεν έχει το όνομά μου, αλλά τα πρόσωπά σας.Σε αυτόν τον αγώνα συναντήσαμε σθεναρές αντιστάσεις. Συναντήσαμε ορκισμένους εχθρούς. Όχι εχθρούς δικούς μας. Αλλά εχθρούς της Πελοποννήσου. Εχθρούς της προόδου. Κάποιους λίγους, που ό,τι δεν ελέγχουν και δεν τους αποφέρει οφέλη, το σνομπάρουν και το πολεμάνε.

Κάποιους λίγους, που ό,τι δεν αντιλαμβάνονται, το ειρωνεύονται και το αποστρέφονται. Κάποιους λίγους, που με λαϊκισμό, προπαγάνδα και fake news, νομίζουν ότι μπορούν να ντύσουν την Πελοπόννησο με την δική τους μιζέρια. Να επιβάλουν το δικό τους μοντέλο στον δημόσιο διάλογο. Του μηδενισμού. Και του τίποτα. Αυτούς που επιδιώκουν να μικρύνουν την Πελοπόννησο για να τη φέρουν στα μέτρα τους. Και τους λέω σήμερα, εδώ, από την Τρίπολη. Δύο μόνο κουβέντες. Όχι αυτά εδώ στην Πελοπόννησο. Και ακόμη πιο  δυνατά. Αυτά ως εδώ», τόνισε ο Πέτρος Τατούλης, στέλνοντας το δικό του μήνυμα.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

«Σήμερα, στο τέλος πια αυτής της μακράς προεκλογικής περιόδου, είμαστε οι μόνοι που έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο με συγκεκριμένους στόχους. Την μεγέθυνση της περιφερειακή μας οικονομίας, την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την διάχυση του οφέλους σε όλους του Πελοποννήσου, την ευημερία των ανθρώπων αυτού του τόπου.

Κανείς από τους πολιτικούς μας αντιπάλους δεν έχει αρθρώσει ούτε μια κουβέντα προγραμματικού λόγου. Κανείς δεν κατέθεσε ένα υποτυπώδες πρόγραμμα . Δεν φοβόμαστε. Δεν εκβιαζόμαστε. Και κάτι προσωπικό. Δεν με αγγίζει καθόλου η βαθιά και θρασύδειλη τους εμπάθεια, να θίγουν τα παιδιά μου, τη σύζυγο μου και την οικογένεια μου. Γιατί γνωρίζω καλά από πού ξεκίνησα. Και πού ζω.  Και πώς πορεύομαι. Εμείς έχουμε επιλέξει να ζούμε στην Αρκαδία. Στην Πελοπόννησο. Και να αγωνιζόμαστε για τη Νέα Πελοπόννησο. Μόνο μαζί σας, μαζί με τους πολίτες. Εσείς είστε η δική μου δύναμη.

Και από αυτόν τον αγώνα θα βγούμε πιο δυνατοί. Αυτοί οι λίγοι, οι παλιοί και οι νέοι, οι ευκαιριακοί επικριτές μας, εκείνοι που εμφανίστηκαν ως περαστικοί στον τόπο μας, για να φύγουν αμέσως την επόμενη ημέρα της εκλογικής αναμέτρησης, όπως έχουν κάνει και πάλι στο παρελθόν,  μας κατηγορούν σήμερα, ότι δεν κάναμε τα μεγάλα και κάναμε τα μικρά. Είναι  οι ίδιοι βέβαια που αρνούνται να μας πουν σθεναρά ποια θα είναι τα δικά τους μεγάλα και τα δικά τους μικρά», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Τατούλης, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να πουν όχι στην τοξική δημαγωγία, τη διάχυτη υποκρισία, τον λαϊκισμό, τον σκοταδισμό και τη μετριότητα. «Απευθύνομαι σε όλους εσάς τους συμπολίτες μου, προοδευτικούς, συντηρητικούς  και αχρωμάτιστους. Πολίτες με βαθιά  δημοκρατικά αντανακλαστικά και κοινωνική συνείδηση.

Και σας καλώ όλους για μια ευρεία συμμαχία, ένα δημιουργικό κίνημα που θα ακουστεί σε κάθε γωνιά  της πατρίδας. Θέλω να ζητήσω από κάθε ένα σας αυτή τη μάχη να την  πάρει προσωπικά να την πάρει πάνω του. Όλοι να δώσουμε μια ακόμη ανάσα, μια ακόμη δύναμη. Όλοι να αναζητήσουμε μια ακόμη ψήφο για την Πελοπόννησο, για τον τόπο μας. Να επιστρέψουμε τον φόβο πίσω, σε αυτούς που τον καλλιεργούν στην ψυχή μας. Να εγκαταλείψουμε την θολή τους ματιά που ίσα που φτάνει να δει στον ορίζοντα και να δούμε τον τόπο μας με την ματιά του αετού που πετάει ψηλά και βλέπει μακριά», τόνισε ο Πέτρος Τατούλης, σημειώνοντας εμφατικά για μια ακόμη φορά πως ο διχασμός, που φέρνει η άγονη κομματική αντιπαράθεση και πόλωση, δεν θα περάσει στην Πελοπόννησο!

039

Από την εντυπωσιακή συγκέντρωση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη στην Καλαμάτα για την οποία ο ίδιος μας είπε ότι ήταν το προμήνυμα νίκης στις εκλογές της Κυριακής και ότι ήταν μια υποδοχή και αποδοχή του μηνύματός του που ξεπέρασε και την πιο αισιόδοξη προσδοκία του επιτελείου της «Νέας Πελοποννήσου»

ΠΗΓΗ foninews.gr

 

Εκλογές Μεσσηνία

Στα Φιλιατρά οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Στα Φιλιατρά οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας 10

Περιοδεία στα Φιλιατρά πραγματοποίησαν την Πέμπτη 27 Ιουνίου, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας Γιούλα Ζαχαροπούλου, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Πέτρος Κωνσταντινέας και Νίκος Πατσαρίνος, συνοδευόμενοι από τοπικά στελέχη.

Η υποδοχή του κόσμου ήταν θερμή, με κεντρικό θέμα συζήτησης, την πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης για την κατασκευή των δικτύων άρδευσης του φιλιατρινού φράγματος  στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη 2014-2020». Ένα έργο πνοής για τον αγροτικό κόσμο της Τριφυλίας και την ανάπτυξη της περιοχής, που οι προηγούμενες κυβερνήσεις άφησαν ημιτελές, καθώς δεν προέβλεψαν εξαρχής στην μελέτη, την κατασκευή και των δικτύων στο φράγμα.

Τελευταίος σταθμός, η Μαραθόπολη, με ακόμα ένα χαρμόσυνο νέο για την περιοχή, καθώς δημοσιεύθηκε εχθές η απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ένταξη του αλιευτικού καταφυγίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020». Το λιμάνι επιτέλους γίνεται λειτουργικό για τους αλιείς.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας

Συνέχεια ανάγνωσης

Εκλογές Μεσσηνία

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Επιτακτική ανάγκη η μείωση των φόρων για να πάρει “ανάσα” η αγορά»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Επιτακτική ανάγκη η μείωση των φόρων για να πάρει “ανάσα” η αγορά» 11

Τα εμπορικά καταστήματα της Μεσσήνης επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μίλτος Χρυσομάλλης

Ένα προς ένα, όλα τα εμπορικά καταστήματα της Μεσσήνης επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου ο Μίλτος Χρυσομάλλης. Ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε και ο ίδιος το «πάγωμα» της αγοράς αφού ελάχιστοι ήταν αυτοί που κυκλοφορούσαν στο εμπορικό κέντρο της Μεσσήνης.

Συνομιλώντας με εμπόρους και καταστηματάρχες συμφώνησαν πως η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για άμεση μείωση της φορολογίας αποτελεί «μονόδρομο» για να μείνουν περισσότερα χρήματα στην «τσέπη» των καταναλωτών και να αρχίσει να κινείται η αγορά.

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Επιτακτική ανάγκη η μείωση των φόρων για να πάρει “ανάσα” η αγορά» 12

Συνέχεια ανάγνωσης

Εκλογές Μεσσηνία

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 13

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας και την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 14Συναντήθηκε με τους διοικητές Δημήτρη Γεωργανά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και Παναγιώτη Πούπουζα στην Αστυνομική διεύθυνση καθώς και με το ανθρώπινο δυναμικό οι οποίοι αποτελούν την «ψυχή» των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η πλήρης ετοιμότητα, καθώς βρισκόμαστε ήδη στην αντιπυρική περίοδο ήταν το κύριο αντικείμενο συζήτησης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, με το Μίλτο Χρυσομάλλη να εύχεται στους πυροσβέστες , να «κυλήσει» ομαλά χωρίς απρόοπτα.

Η παραβατικότητα ειδικά στην περιφέρεια του Νομού, ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ που αποφυλακίζει εγκληματίες αλλά και η υποστελέχωση και οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Ο κ. Χρυσομάλλης τόνισε ο απαράδεκτος νέος ποινικός κώδικας , με τον οποίο οι επικίνδυνοι κακοποιοί που συλλαμβάνονται από την ΕΛ.ΑΣ. αφήνονται ελεύθεροι , πρόκειται να αλλάξει άμεσα.

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 15

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 16

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ