Connect with us
Επιμελητηρίο

Εκλογές Μεσσηνία

Η Αναστασία Μπελογιάννη ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της με την Ελένη Αλειφέρη

Ανέβηκε

στις

Η Αναστασία Μπελογιάννη ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της με την Ελένη Αλειφέρη 1
Κοινοποιησέ το

https://www.navarinochallenge.com/

Αναστασία Μπελογιάννη    

Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες του μεγάλου Δήμου της Καλαμάτας για την εμπιστοσύνη, την υποστήριξη και  την αγάπη που έδειξαν στο πρόσωπό μου κατά την διάρκεια της παρούσας αυτοδιοικητικής θητείας μου.

Η αγάπη σας αυτή  και η εμπιστοσύνη σας, είναι η κινητήριος δύναμη για να συνεχίσω να παλεύω ώστε  να επιτύχουμε  όλους τους στόχους και τα όνειρά μας για τον πανέμορφο τόπο μας.

Κατοικούμε σε έναν ευλογημένο τόπο με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης.

Επιτρέψτε μου να συστηθώ για όσους δεν με γνωρίζουν:

Ονομάζομαι Αναστασία Μπελογιάννη του Νικολάου και προέρχομαι από αγροτική πολύτεκνη οικογένεια, είμαι και η ίδια πολύτεκνη μητέρα.

Επιλογή του συζύγου μου και εμένα, με την επιστροφή μας από την Αυστραλία ήταν να δημιουργήσουμε το σπιτικό μας στο χωριό που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε εξαιτίας της  αγάπη μας για την φύση και το περιβάλλον.

Σπούδασα πληροφορική και από την ηλικία των 22 χρόνων η επαγγελματική μου ενασχόληση, τόσο εδώ στον τόπο μου όσο και στην Αυστραλία που έζησα περίπου δέκα χρόνια, ήταν και είναι ελεύθερος επαγγελματίας .

Διατηρώ το δικό μου Ασφαλιστικό και Μεσιτικό γραφείο με έδρα τα Αρφαρά και την Καλαμάτα.

Συμμετέχω στην αυτοδιοίκηση γιατί:

 • Με κινητοποιεί το ζωηρό ενδιαφέρον μου για το μέλλον του τόπου μας.
 • Η διάθεση προσφοράς στον συνάνθρωπο.
 • Η επιθυμία μου να συμβάλλω στην αναπτυξιακή πορεία του δήμου μας.
 • Το ζωηρό και αδιάλειπτο ενδιαφέρον μου για ατομική και συλλογική δράση.
 • Η καλύτερη αξιοποίηση της γνώσης και εμπειρίας που απέκτησα κατά την διάρκεια αυτής της αυτοδιοικητικής θητείας μου που με έκανε γνώστη όλων των προβλημάτων που απασχολούν τον κάθε έναν από εμάς.

Πιο συγκεκριμένα, υπηρέτησα με πάθος και δημιουργικότητα στις θέσεις ευθύνης που μου εμπιστεύθηκε το σημερινός Δήμαρχος Παναγιώτη Νίκας.

Συνοπτικά αναφέρω: Πρόεδρος στην τοπική Κοινότητα του Αγίου Φλώρου για μια τετραετία.

Εντεταλμένη στις Δομές Πρόνοιας, ως Αντιπρόεδρος στη Δημοτική Φιλαρμονική και υπεύθυνη για την δημιουργία της Φιλαρμονικής Αρφαρών, Αντιπρόεδρος στην Κτηματική Ανώνυμη Εταιρία “ ΔΙΟΚΛΗΣ Α.Ε.” και στις Σχολικές Επιτροπές, έχω υπάρξει και παραμένω μέλος σχεδόν σε όλα τα Δ.Σ. των Φορέων του Δήμου μας, Πρόεδρος στο Καλαματιανό Καρναβάλι,  Πρόεδρος  του Πολιτιστικού Φορέα στην Κοινωφελή Επιχείρηση “ΦΑΡΙΣ” και πρόσφατα Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Καλαμάτας.

Από τις αρμοδιότητες και την εμπειρία αυτή μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω πολύ καλά τις δομές του Δήμου καθώς και το μηχανισμό, έτσι  ώστε να έχω άποψη για τις δυνατότητες βελτίωσης και υποστήριξης που απαιτούνται για το συλλογικό συμφέρον.

Στόχοι μου και προτεραιότητες:

 • Η προστασία της ζωής, της υγείας, της ασφάλειας και της διασφάλισης της αξιοπρέπειας του πολίτη, με έμφαση στους οικονομικά και κοινωνικά αδύναμους.

(Συνοπτικά αναφέρω: Οδική ασφάλεια, αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία με έργα υποδομής αλλά και δράσεις με συμμετοχή του πολίτη, ασφάλεια του πολίτη και κοινωνική προστασία).

 • Προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου φυσικού περιβάλλοντος με έμφαση στην ανακύκλωση και την προστασία από την ρύπανση.
 • Ισόρροπη ανάπτυξη αστικού κέντρου και των Δημοτικών Ενοτήτων σε υποδομές, σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, στον πολιτισμό και στην επιμόρφωση.
 • Προσπάθειες για αρθρωμένη ανάπτυξη πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα

Πιο συγκεκριμένα  θα δοθεί πολυμέτωπη προσπάθεια για την ενίσχυση και στήριξη αγροτών, καλλιεργητών, κτηνοτρόφων και μεταποιητών.

 • Συνέχιση των πρωτοβουλιών και δράσεων ενημερωτικού, επιμορφωτικού και υποστηρικτικού χαρακτήρα με έμφαση στους νέους και στα νέα εγχειρήματα.

Οραματίζομαι ένα δήμο εξωστρεφή, σύγχρονο, να πετά στο μέλλον , να δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους.

Πιστεύω και ενστερνίζομαι τη συνεργασία, την σύγκλιση δυνάμεων, βουλήσεων, ενεργειών και δράσεων.

Ο νέος εκλογικός νόμος που διέπει πλέον την Τοπική Αυτοδιοίκηση, «φέρνει τα πάνω κάτω», αλλάζοντας τα μέχρι σήμερα δεδομένα στη διοίκηση ενός Δήμου.

Το νέο πλαίσιο απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας των αυτοδιοικητικών παραγόντων προκειμένου να γίνει δυνατή η διοίκηση ενός Δήμου, αφενός μεν με τρόπο αποτελεσματικό, με μεγαλύτερη ενεργοποίηση των πολιτών αλλά και με αναπτυξιακή προοπτική.

Πάντα πίστευα και πιστεύω στη σύνθεση απόψεων και ιδεών που μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα.

 

Κατά την αυτοδιοικητική πορεία μου, αλλά και στη ζωή μου γενικά, πρώτο μέλημα στις αποφάσεις μου υπήρξε πάντοτε ο σεβασμός σε όλους τους πολίτες και αυτό πρέπει να είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά όσων ασχολούνται με τα κοινά.

 

Με αίσθημα ευθύνης ως προς τους συμπολίτες μου που αγαπώ και σέβομαι και λαμβάνοντας υπόψιν τους στόχους μου και τα σχέδια για το αύριο στο Δήμο μας, μου επέβαλαν να σκεφτώ σοβαρά το επόμενο βήμα  και να λάβω την απόφαση μου με κριτήρια αντικειμενικά, καθαρά αυτοδιοικητικά και καθόλου συναισθηματικά.

Τα κριτήρια άλλωστε τα έθεσα πιο πάνω.

Αποφάσισα  να συμμετέχω στις επόμενες Δημοτικές  εκλογές

με τον Συνδυασμό «Πρωτεύουσα Δύναμη» με επικεφαλής την κυρία Ελένη Αλειφέρη.

Η κυρία Ελένη Αλειφέρη συγκεντρώνει στο πρόσωπό της όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται σήμερα ένας υποψήφιος Δήμαρχος για  να μπορέσει  αύριο με την εκλογή του να υπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το νέο Αυτοδιοικητικό μοντέλο.

 

 

 

 • – Διαθέτει ακέραια προσωπικότητα με αρχές και αξίες στις οποίες δεν κάνει εκπτώσεις.
 • – Με επιστημονική επάρκεια και συγκρότηση χαρακτήρα που της επιτρέπουν να συνθέτει απόψεις και ιδέες, να είναι ανοικτή στο διάλογο, να γεφυρώνει αντιθέσεις.
 • – Διαθέτει διοικητικές ικανότητες και αποτελεσματικότητα που απέκτησε με την πλούσια αυτοδιοικητική της εμπειρία, αφού έχει διατελέσει πάνω από 10 χρόνια Δήμαρχος Μελιγαλά και τώρα Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας.
 • – Διαθέτει ιδέες, φαντασία, τόλμη, δημιουργικότητα, μια επεξεργασμένη πρόταση για την διοίκηση του Δήμου με όραμα και σχέδιο.
 • – Με κοινωνικές ευαισθησίες, ανθρωπιά και αλληλεγγύη γιατί προέρχεται από μια αξιόλογη πολύτεκνη οικογένεια.
 • – Επίσης διαθέτει εμπειρία στη διαχείριση κινδύνων.
 • Οι επόμενες εκλογές δεν έχουν περιθώρια πειραματισμών και μη συμμετοχής σε αυτές.

 

Ζητώ την στήριξή σας και την ενεργό συμμετοχή σας σε μια κοινή προσπάθεια

Προτείνω τη συστράτευση με την κυρία Ελένη Αλειφέρη

Για μια δημιουργική και ανοδική πορεία του Δήμου μας με τον Συνδυασμό « Π ΡΩ Τ Ε Υ Ο Υ Σ Α  Δ Υ Ν Α Μ Η » για την Καλαμάτα.

https://pralina.gr/spourgitissesamikafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ