Connect with us

Events

Εμπλουτισμένο το πρόγραμμα εργαστηρίων του ΚΝΚ για το Β΄ τετράμηνο της χρονιάς

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Εμπλουτισμένο το πρόγραμμα εργαστηρίων του ΚΝΚ για το Β΄ τετράμηνο της χρονιάς 1

Εμπλουτισμένο το πρόγραμμα εργαστηρίων του ΚΝΚ για το Β΄ τετράμηνο της χρονιάς

Θέλετε να κάνετε Yoga, να μάθετε Tai chi ή Muay Thai, λίγη Capoeira; Μήπως σας αρέσει η ιδέα να συνεννοείστε στην Νοηματική Γλώσσα;

Εμπλουτισμένο το πρόγραμμα εργαστηρίων του ΚΝΚ για το Β΄ τετράμηνο της χρονιάς 2Το Κέντρο Νέων Καλαμάτας έχοντας ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο εργαστηρίων για το 2019, συνεχίζει το 2020 με τον ίδιο ενθουσιασμό και φροντίδα τα ήδη υπάρχοντα εργαστήρια, προσθέτοντας και μερικά ακόμη.

Οι εγγραφές στα εργαστήρια που προσφέρει κατά το β΄ τετράμηνο της εκπαιδευτικής χρονιάς από Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου (ώρα 18.00-22.00). Κατά αυτό το χρονικό διάστημα μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις εγγραφές σας στα εργαστήρια που επιθυμείτε, στον 1ο όροφο του Κέντρου Νέων Καλαμάτας στην Πλατεία Όθωνος 10, στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας.

Για όποιον το επιθυμεί, υπάρχει πλέον παράλληλα και η δυνατότητα ηλεκτρονικής εγγραφής, αρκεί να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΚΝΚ (https://kentroneonkalamatas.gr ) ή την σελίδα στο facebook πληκτρολογώντας: Kentro Neon Kalamatas, όπου παράλληλα μπορείτε να ενημερώνεστε για το πρόγραμμα και τις δράσεις του ΚΑΝΕ.

Η ομάδα των εθελοντών του ΚΝΚ, όπως πάντα, θα είναι παρούσα για να σας κατατοπίσει και να λύσει οποιαδήποτε απορία σας, σε μία προσπάθεια συγκέντρωσης και συσπείρωσης της κοινότητας, ανταλλαγής απόψεων, προτάσεων και ιδεών, και, φυσικά, γνωριμίας με το μεγαλείο του εθελοντισμού σε μία από τις πιο αγνές του μορφές, που στόχο δεν έχει το κέρδος, αλλά τη μαθησιακή και (δια)πολιτισμική ανταλλαγή!

Μερικά από τα εργαστήρια του ΚΝΚ για την προσεχή χρονιά:

– Yoga
– Tai chi
– Muay Thai
– Capoeira
– Παραδοσιακοί χοροί (αρχαρίων/προχωρημένων)
– Salsa
– Ρωσικά αρχαρίων
– Αγγλικά (αρχαρίων/μέσων)
– Ιταλικά (αρχαρίων/προχωρημένων )
– Ελληνικά για ξένους (αρχαρίων/προχωρημένων)
– Νοηματική Γλώσσα (αρχαρίων/προχωρημένων)
– Συζήτηση στα Αγγλικά
– Ισπανικά (αρχαρίων / προχωρημένων )
-Πορτογαλικά (αρχαρίων / προχωρημένων )
– Λέσχη Ανάγνωσης Αστυνομικής Λογοτεχνίας
-Δημιουργική Γραφή
– Decoupage (αρχαρίων / προχωρημένων)
– Ζωγραφική
– Αγιογραφία
– Αισθητική και Κοσμετολογία
– Κλασική κιθάρα (παιδιών/αρχαρίων/προχωρημένων / με Αυτοσχεδιασμό Συνοδεία Φωνής )
– Ukulele
– Άνθρωπος και Επιστήμη

Και η λίστα δεν τελειώνει εδώ! Στα καινούρια εργαστήρια προστίθενται τα εξής:

– Εσθονικά
– Πολωνικά
-Ουγγρικά
– Γερμανικά για παιδιά 12 ετών
– Εφαρμογές Πληροφορικής
– Τουρισμός

• Σημαντικές πληροφορίες:

Όπως κάθε φορά, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν με σειρά προτίμησης έως 4 εργαστήρια, ωστόσο θα παρακολουθήσουν τελικά έως 2. Πάντα ακολουθείται σειρά προτεραιότητας με βάση την ημέρα και ώρας εγγραφής ως προς τη συμμετοχή στα εργαστήριά μας, προσπαθώντας να είναι οι πόρτες μας ανοιχτές για όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο! Κατά τη διάρκεια του τετραμήνου, θα υπάρξει η δυνατότητα συμμετοχής σε περισσότερα από 2 εργαστήρια, αν και εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

τα εργαστήρια πραγματοποιούνται από εθελοντές και προσφέρονται δωρεάν στους συμμετέχοντες. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 15€ [10€ για ανέργους] ανά εργαστήριο για όλο το τετράμηνο και το ποσό καταβάλλεται μόνο όταν κάποιος επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στο κάθε εργαστήριο. Τα χρήματα αυτά χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των πάγιων εξόδων του κτιρίου (ενοίκιο, λογαριασμοί, πρώτες ύλες).

Εμπλουτισμένο το πρόγραμμα εργαστηρίων του ΚΝΚ για το Β΄ τετράμηνο της χρονιάς

Εμπλουτισμένο το πρόγραμμα εργαστηρίων του ΚΝΚ για το Β΄ τετράμηνο της χρονιάς 3

Κέντρο Νέων Καλαμάτας.
Διεύθυνση: Πλατεία Όθωνος 10
mail.:kentroneonkalamatas@gmail.com
https://kentroneonkalamatas.gr/

Events

Οι δρόμοι της έμπνευσης και της δημιουργίας δεν κλείνουν ποτέ

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ποιητικοί Δρόμοι

“Ποιητικοί Δρόμοι”

Οι “Ποιητικοί Δρόμοι” προσαρμόστηκαν προς το παρόν, σε μια άλλη, εναλλακτική μορφή και σας προσκαλούν να τους περπατήσετε σε δρόμους διαδικτυακούς. «Βγείτε» για ένα όμορφο σεργιάνι σε μονοπάτια ορθάνοιχτα, γεμάτα φως και ελπίδα!

Γιατί οι δρόμοι της έμπνευσης και της δημιουργίας δεν κλείνουν ποτέ!

“Στο Δημοτικό” – ποίημα Γιώτας Αργυροπούλου

* Επισκεφθείτε τη σελίδα kalliergon στο fb και μάθετε περισσότερα για τη δράση “ΠΟΙΗΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ”. (https://www.facebook.com/events/18212…)

Συνέχεια ανάγνωσης

Events

Ακυρώνεται ο 15ος Μαραθώνιος Μεσσήνης, λόγω κορωνοϊού

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ακυρώνεται ο 15ος Μαραθώνιος Μεσσήνης, λόγω κορωνοϊού 16

15ος Μαραθώνιος Μεσσήνης

Ο Δήμος Μεσσήνης και η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου Μεσσήνης ανακοινώνουν ότι λόγω της παγκόσμιας επιδημίας του κορωνοϊού, ακυρώνεται ο φετινός 15ος Μαραθώνιος Μεσσήνης που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 5 Απριλίου 2020.

Ο 15ος Μαραθώνιος Μεσσήνης και οι παράλληλοι αγώνες των 10 km και 3 km θα πραγματοποιηθούν την άνοιξη του 2021.

Όσοι δρομείς είχαν δηλώσει συμμετοχή και είχαν καταθέσει το αντίτιμο συμμετοχής τους, μπορούν να στέλνουν στο nissimarathon@gmail.com τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, τράπεζα: Εθνική, ALPHA ή Eurobank, ΙΒΑΝ) για να τους επιστραφεί το ποσό.

15ος Μαραθώνιος Μεσσήνης

Συνέχεια ανάγνωσης

Events

«Ποιητικοί Δρόμοι» – Προσαρμογή στα νέα δεδομένα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

«Ποιητικοί Δρόμοι» - Προσαρμογή στα νέα δεδομένα 17

«Ποιητικοί Δρόμοι»

Οι ημέρες που διανύουμε επιβάλλουν σύνεση, υπευθυνότητα και ομοψυχία! Μένουμε σπίτι! Υπακούμε στις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του ΕΟΔΥ, για να περιορίσουμε την εξάπλωση της πρωτόγνωρης αυτής επιδημίας.

Με βάση τα νέα δεδομένα που από λεπτό σε λεπτό αλλάζουν, προσαρμόζουμε ό,τι μπορεί να υλοποιηθεί σύμφωνα με τις νέες συνθήκες. Κάποιες επιμέρους δράσεις εκ των πραγμάτων, έχουν αναβληθεί. Προτιμότερες όμως οι αναβολές, παρά οι ακυρώσεις! Οι δράσεις μας στο σύνολό τους είναι συμμετοχικές. Ας είμαστε λοιπόν προσεκτικοί, ώστε να μπορέσουμε όλοι να είμαστε εκεί για να τις υλοποιήσουμε στο άμεσο μέλλον!

Η επιχειρηματικότητα αυτή τη στιγμή πλήττεται σοβαρά! Η τέχνη στον αντίποδα, ανθεί! Διαπίστωση διαχρονική και αέναη! Με απόλυτο σεβασμό και ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας και τον συνάνθρωπό μας, επιλέγουμε στις δύσκολες αυτές στιγμές, να αντισταθούμε και να συμπαρασταθούμε, αντιπαραθέτοντας στην “πανδημική” περιρρέουσα ατμόσφαιρα νότες ζωής! Νότες ελπίδας, μέσα από τη δύναμη της τέχνης, τη δύναμη της ποίησης!

Για όποιον λοιπόν υπάρχει ακόμη λόγος να κυκλοφορεί, οι βιτρίνες -έστω και με κατεβασμένα ρολά- του γνέφoυν να πλησιάσει και να διαβάσει επιλεγμένα ποιήματα Μεσσήνιων ποιητών. Έτσι, ως μια αχτίδα ελπίδας ότι στο βάθος του ορίζοντα υπάρχει φως! Οι δρόμοι σιγά σιγά κλείνουν… Οι “ποιητικοί δρόμοι” όμως, σιγά σιγά ανοίγουν και υπομονετικά περιμένουν την ώρα που όλοι μαζί θα τους περπατήσουμε! Το σεργιάνι στους δρόμους… τους ποιητικούς δρόμους, θα γίνει σε κάθε περίπτωση, μετατοπισμένο βέβαια χρονικά, αλλά θα γίνει! Ίσως και καλύτερα από ό,τι το φανταζόμαστε αρχικά! Ίσως τότε να το έχουμε περισσότερο ανάγκη! Μόνο, φροντίστε να είστε εκεί όλοι!!!

Εμείς, οι εκπρόσωποι της «Καλλίεργον», μιας επιχείρησης που έχει βασικό άξονα την τέχνη και τον πολιτισμό, υπηρετώντας παράλληλα για πολλά χρόνια πριν, καθαρά μόνο την τέχνη, θεωρούμε χρέος μας αυτή τη στιγμή να κρατήσουμε ακμαίο το ηθικό, άσβεστη την ελπίδα! ‘Όχι μόνο γιατί έτσι πρέπει -μιας και είναι στη φύση μας και άρα μπορούμε-, αλλά γιατί ξέρουμε ότι η τέχνη μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο σε αυτόν τον αγώνα, σ’ αυτή τη μάχη!

Εν αναμονή λοιπόν των προσαρμοσμένων μας δράσεων και μην χάνετε την ψυχραιμία σας! Άλλη μια μεγάλη μπόρα! Θα περάσει κι αυτή, όπως και τόσες άλλες! Ας συνεχίσουμε να εμπνεόμαστε και να δημιουργούμε! Θα τα καταφέρουμε!!!

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ