Connect with us

Συμβουλές

Διαβάστε τα Διαγνωστικά Κριτήρια Της Διπολικής Διαταραχής

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Διαβάστε τα Διαγνωστικά Κριτήρια Της Διπολικής Διαταραχής 1

Διαβάστε τα Διαγνωστικά Κριτήρια Της Διπολικής Διαταραχής

Διπολική Διαταραχή: Μιλάμε για την μανιοκατάθλιψη. Διπολική διαταραχή είναι η μανιοκατάθλιψη. Έχει δύο τύπους. Ι και ΙΙ. Δεν έχει όμως τόση σημασία αυτό. Οι διαγνωστικές εκτιμήσεις είναι απλώς ένα εργαλείο στα χέρια των ειδικών για να μπορούμε να συννενοούμαστε μεταξύ μας. Η διπολικότητα, δηλαδή οι δύο πλευρές των πραγμάτων, εμφανίζεται παντού στον ψυχισμό. Γιατί υπάρχουν δύο πλευρές όμως; Γιατί όταν είμαστε μωρά είναι πάρα πολύ έντονη η αίσθηση της ικανοποίησης και εξίσου πολύ έντονη η αίσθηση της καταστροφής. Σε βαθμό τεράστιο. Υπάρχει δηλαδή η απόλυτη πληρότητα όταν ικανοποιείται η πείνα για παράδειγμα και η απόλυτη καταστροφή όταν παραμένει ενεργή και δεν ικανοποιείται. Το ένα πράγμα είναι πολύ καλό και το άλλο πολύ κακό.

Διπολική Διαταραχή

Διπολική Διαταραχή

Διπολική Διαταραχή

Διπολική Διαταραχή : Η ικανοποίηση, το κράτημα, η αγκαλιά

Με την ελάχιστη αργοπορία μέχρι να ετοιμαστεί το φαγητό υπάρχει δυσφορία η οποία ικανοποιείται σε λίγο. Μέχρι να ικανοποιηθεί τα πράγματα είναι κακά. Αλλά δεν είναι απολύτως κακά αν υπάρχει το κράτημα. Η αγκαλιά. Το χάδι. Είναι όμως δυσφορικό. Αλλά ερχεται και η ικανοποίηση. Οπότε ναι μεν είναι κάτι κακό αλλά μετά είναι και κάτι καλό. Στην βρεφική ζωή αυτές οι αισθήσεις είναι τελείως διαχωρισμένες αλλά με τις μικρότατες ματαιώσεις που συμβαίνουν αρχίζει και ενοποιείται. Γι’ αυτό στην αρχή της ζωής στους δώδεκα πρώτους μήνες δεν πρέπει να έχουμε μεγάλες ματαιώσεις. Για να μην είναι ακόμα μεγαλύτερες οι αποκλίσεις μεταξύ καλού και κακού. Η μαμά είναι μία καλή και μία κακή για το μωρό και αυτό δεν πρέπει να έχει μεγάλες αποκλίσεις. Να μπερδεύεται το καλό με το κακό είναι το φυσιολογικό. Τίποτα δεν είναι απολύτως καλό και τίποτα δεν είναι απολύτως κακό. Αν καταλήξει κανείς να έχει την αίσθηση ότι όλα είναι κακά, τότε θα βρεί κάπου να τα ρίχνει και θα λέει “οι άλλοι φταίνε για όλα”. Αν πάλι όλα είναι καλά, θα πέφτει εύκολα κανείς θύμα πιστεύοντας ότι οι άλλοι θα του φερθούν καλά. Όμως οι άνθρωποι έχουν και επιθετικότητα και έτσι καταλήγει κανείς να πληγώνεται συνέχεια.

Διπολική Διαταραχή Ι Συμπτώματα Ψυχοθεραπεια

Διπολική Διαταραχή

Διπολική Διαταραχή Ι Συμπτώματα Ψυχοθεραπεια

Διπολική Διαταραχή

Ας δούμε όμως τα βασικά συμπτώματα της διπολικής διαταραχής Ι:

  1. Μανιακό ή υπομανιακό επεισόδιο
  2. Μικτό ή μείζον καταθλιπτικό επεισόδιο
  3. Τα συμπτώματα της διάθεσης προκαλούν σημαντική ενόχληση ή έκπτωση της κοινωνικής, επαγγελματικής λειτουργικότητας.
  4. Τα συμπτώματα δεν οφείλονται στις άμεσες επιδράσεις μιας ουσίας π.χ ουσία κατάχρησης, φάρμακα, άλλη θεραπεία
  5. Τα συμπτώματα δεν οφείλονται σε γενικής σωματική κατάσταση π.χ υπερθυρεοειδισμός.

Διπολική Διαταραχή

Διαβάστε τα Διαγνωστικά Κριτήρια Της Διπολικής Διαταραχής 2

Διπολική Διαταραχή

Διπολική Διαταραχή

Εναλλαγές διάθεσης

Εναλλαγές στη διάθεση μπορεί να βιώνει και ένας απολύτως φυσιολογικός άνθρωπος. Δεν είναι απαραίτητα χαρακτηριστικό μιας νόσου αυτό το σύμπτωμα. Το εξετάζουμε, το βλέπουμε, βλέπουμε αν έχει ορισμένη συχνότητα, αν έχει ένταση, πότε εμφανίζεται και σε τι πλαίσιο συμβαίνει. Αλλά από την άλλη ανήκει και στα φυσιολογικά χαρακτηριστικά. Συνηθίζεται να το λέμε και κυκλοθυμία και αυτός ο χαρακτηρισμός δείχνει ότι μία συναισθηματική κατάσταση κάνει κύκλο και επανέρχεται. Οι μισοί σχεδόν άνθρωποι έχουν αλλαγές μέσα στη μέρα όσον αφορά στη διάθεσή τους και οι άλλοι μισοί είναι πιο επίπεδοι. Αυτά τα στατιστικά δεν παραπέμπουν σε κάποια μορφή παθολογίας. Όταν μιλάμε για διπολική διαταραχή, έχουμε να κάνουμε με ένα σύνολο συμπτωμάτωνόπως τα ανέφερα παραπάνω, η ένταση των οποίων είναι πολύ δυνατή, οι εναλλαγές είναι χαρακτηριστικές και το άτομο πέφτει σε βαθιά κατάθλιψη για ένα διάστημα, η οποία εναλλάσσεται με βαθιά μανιακά επεισόδια. Μπορείτε να δείτε το παραπάνω βίντεο για τη μανία για να καταλάβετε καλύτερα το πραγματικό αίσθημα που βιώνει ένα άτομο που βρίσκεται στον κυκλώνα αυτής της φάσης.

Διπολική Διαταραχή

Διπολική Διαταραχή

Διπολική Διαταραχή Ι Συμπτώματα Ψυχοθεραπεια

Μικτό επεισόδιο

Μικτό επεισόδιο ονομάζουμε ένα επεισόδιο το οποίο παρουσιάζει και τα δύο χαρακτηριστικά της καταθλιπτικότητας και της μανιακότητας σε εναλλαγή που γίνεται σε πολύ σύντομο διάστημα για παράδειγμα μέσα σε μία ημέρα ή σε λίγες ώρες. Αυτή η κατάσταση έχει τον χαρακτήρα ενός πολύ έντονου και δυσφορικού γεγονότος το οποίο φέρνει μεγάλη αναστάτωση στο ίδιο το άτομο αλλά και στους οικείους του. Εκεί οπωσδήποτε μιλάμε για μια βαριά παθολογία η οποία μπορεί να κρύβει σε κάποιες περιπτώσεις και κάποια ψυχωτικά στοιχεία. Οπότε θέλει αρκετό διαγνωστικό έλεγχο μέχρι να δούμε τί συμβαίνει. Κάθε κυκλοθυμικό χαρακτηριστικό βασίζεται στην ενοποίηση του καλού και του κακού. Όσο πιο μεγάλο είναι το χάσμα μεταξύ των δύο αυτών πλευρών, τόσο μεγαλύτερη η παθολογία. Το αντικείμενο πρέπει να είναι ενωμένο. Αυτός είναι ο δείκτης που μας δείχνει το επίπεδο της υγείας ενός ψυχισμού. Αλλά αυτός ο μηχανισμός φτιάχνεται στην βρεφική ηλικία οπότε γι’ αυτό λέω συνέχεια ότι πρέπει να δίνεται προσοχή στην βρεφική περίοδο και να φροντίζουμε να ικανοποιούμε όλες τις ανάγκες. Για να μην παίρνει τρομακτικά χαρακτηριστικά η μικρή χρονική διάρκεια μέσα στην οποία το μωρό πεινάει, κρυώνει, δε νιώθει άνετα που είναι καθισμένο έτσι και όχι παρακεί, και όλα να είναι με τέτοιο τρόπο φτιαγμένα προκειμένου να μειώνεται η δυσφορική διάσταση. Τα πράγματα έτσι θα είναι μεν και κακά αλλά δεν θα είναι κατακλυσμικά κακά όμως. Θα μπορούν να γίνουν ανεκτά και θα μπαίνει και η αισιοδοξία μέσα. Θα μπαίνει και το καλό. Από την άλλη το καλό αν είναι παρηγορητικό, αν είναι άνετο, αν είναι τραγουδιστικό, χαϊδευτικό και γενικά αν είναι δοτικό, θα έχει μία διάσταση ευχαρίστησης αυτό καθ’ εαυτό αλλά και μια διάσταση ανακούφισης από τα κακά που βρίσκονται εκεί. Είναι κάπου μαζί αυτά. Κι όταν τελειώνει η χαρά, μένει ο απόηχος. Μπορεί να παθαίνει κανείς μια μικρή θλιψη εκεί, να αναλογίζεται το νόημα της ζωής και πού αυτό μπορεί να βρίσκεται αλλά η ζωή έχει έτσι μια θετική χροιά.

Διπολική Διαταραχή

Διαβάστε τα Διαγνωστικά Κριτήρια Της Διπολικής Διαταραχής 3

Διπολική Διαταραχή

Κάθε διαταραχή του ψυχισμού είναι αντιμετωπίσιμη όσο δύσκολη κι αν είναι, Αλλά χρειάζεται το σωστό θεραπευτή. Δεν είναι να κάνει κανείς θεραπεία μόνο. Είναι με ποιόν κάνει. Αν αυτός που κάνει έχει κίνητρο δοτικότητας ή τί είδους κίνητρο έχει. Είναι αν ο θεραπευτής έχει δουλέψει με τον εαυτό του, με ποιόν, και πόσο. Δεν είναι λοιπόν απλό πράγμα η θεραπεία. Αλλά χρειάζεται. Και βοηθάει. Βοηθάει πραγματικά. Είτε το πρόβλημα λέγεται διπολική Ιείτε λέγεται κατάθλιψη, είτε λέγεταιαγχώδης διαταραχή, είτε λέγεται κρίση πανικού. Ένας θεραπευτής που σέβεται τη δουλειά του δεν θα αναλάβει κάποιον που καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να τον αναλάβει. Κι αυτό όμως είναι μέρος της εκπαίδευσης και της αναγνώρισης του ασυνείδητου πεδίου μέσα του. Έτσι μετά μπορεί να βοηθήσει εκεί όπου μπορεί να βοηθήσει. Δεν είμαστε οι ιδανικοί εμείς οι θεραπευτές αλλά με την κατάλληλη εκπαίδευση μπορούμε να βοηθήσουμε σε αρκετές περιπτώσεις.

Διπολική Διαταραχή Ι Συμπτώματα Ψυχοθεραπεια

*Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την έγγραφη άδεια του συγγραφέα.

Δείτε επίσης: Διπολική Διαταραχή ΙΙ

Δείτε επίσης: Διατροφικές Διαταραχές

Η διαδικασία της ψυχοθεραπείας απαιτεί δέσμευση, αφοσίωση και απευθύνεται μόνο σε όσους βλέπουν σοβαρά οτι χρειάζεται να αλλάξουν τη ζωή τους. Αν σκέφτεστε να ξεκινήσετε αυτό το ταξίδι, καλέστε με στο 211 71 51 801 για να κλείσετε ένα ραντεβού και να δούμε μαζί πώς μπορώ να σας βοηθήσω.

Μιχάλης Πατεράκης

Ψυχολόγος Ψυχοθεραπευτής

Καρνεάδου 37, Κολωνάκι (δίπλα στον ευαγγελισμό)

Δέχομαι Κατόπιν Ραντεβού

Τηλ: 211 7151 801

www.psychotherapy.net.gr

www.mixalispaterakis.gr

Διπολική Διαταραχή

Συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

Συμβουλές

Στα πόσα λεπτά ηλιοθεραπείας καίγεστε;

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

παραλία της Σάντοβας

Ηλιοθεραπεία

Δεν χρειάζεται να το υποστείτε, αλλά να μάθετε να το υπολογίζετε και να το προλαμβάνετε πριν συμβεί, επιλέγοντας το ιδανικό SPF.

To Sun Protection Factor (Δείκτης Ηλιακής Προστασίας) είναι μια εκτίμηση σχετικά με τον χρόνο που μπορεί να εκτεθεί το ανθρώπινο δέρμα στον ήλιο φορώντας αντηλιακό, χωρίς να καεί. Αλλά δεν είναι όλα τα δέρματα ίδια. Όσο πιο ευαίσθητο τύπο δέρματος έχετε, τόσο πρέπει να επιλέγετε υψηλότερο δείκτη για τον ίδιο χρόνο έκθεσης στον ήλιο, συγκριτικά με πιο σκουρόχρωμα δέρματα.

Πώς θα το ανακαλύψετε αυτό; Φυσικά, όχι κάνοντας τον εαυτό σας «πειραματόζωο», επειδή το έχουν κάνει οι ερευνητές για σας. Ωστόσο, ο δείκτης SPF έχει δύο διαφορετικές ερμηνείες από την επιστημονική κοινότητα.

Σύμφωνα με την πρώτη θεωρία, το αναγραφόμενο SPF σε ένα αντηλιακό προϊόν δείχνει πόση ώρα μπορείτε να εκτεθείτε στον ήλιο χωρίς να καείτε. Για παράδειγμα, κάποια επιδερμίδα που αντέχει στον ήλιο χωρίς αντιηλιακό για 5 λεπτά, τοποθετώντας αντιηλιακό με δείκτη προστασίας SPF20, μπορεί να αντέξει την έκθεση στον ήλιο για 5Χ20=100 λεπτά. Κάτι τέτοιο όμως είναι αληθινά ανασφαλές και επικίνδυνο, επειδή οι κλινικές μετρήσεις δεν υπολογίζουν τον τύπο δέρματος, την ύπαρξη έντονης εφίδρωσης ή του θαλασσινού νερού, όπως φυσικά και τη θέση του ήλιου στο στερέωμα -αν καθίσετε 100 λεπτά στον ήλιο μεταξύ 12.00 μ.μ. και 3.00 μ.μ., σίγουρα θα υποστείτε σοβαρότατο έγκαυμα.
Η δεύτερη επιστημονική θεωρία υποστηρίζει πως το αναγραφόμενο SPF ενημερώνει για το ποσοστό της ηλιακής ακτινοβολίας που φτάνει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Αν για παράδειγμα, επιλέξετε αντιηλιακό με δείκτη προστασίας 30, στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος φτάνει μόνο το 1/30 της ηλιακής ακτινοβολίας.

Οι δερματολόγοι, προσπαθώντας να συγκεράσουν και τις δυο επιστημονικές οδηγίες, επισημαίνουν ότι ο πιο ασφαλής και κατάλληλος τρόπος για να επιλέξετε SPF σύμφωνα με τον προσωπικό σας τύπο δέρματος είναι απλός, ο οποίος δεν χρειάζεται επιστημονικές γνώσεις, ούτε να καθίσετε χωρίς αντηλιακό μετρώντας τα λεπτά που θα σας προκαλέσουν ένα έγκαυμα.

Ο γενικός και ασφαλής κανόνας για κάθε τύπο δέρματος:

Πάντα καίγεστε πολύ εύκολα, αλλά ποτέ δεν μαυρίζετε: SPF 50+

Καίγεστε εύκολα, αλλά μαυρίζετε ελαφρά: SPF 30-50

Μερικές φορές καίγεστε, μαυρίζοντας σταδιακά και μέτρια: SPF 20-30

Καίγεστε σπάνια και μαυρίζετε εύκολα: SPF 15-25

Δεν καίγεσαι ποτέ και έχετε εκ του φυσικού σας σκούρο δέρμα: SPF 15

Υπολογίστε επίσης ότι αυτοί οι δείκτες θεωρούνται ασφαλείς για την αντηλιακή σας θωράκιση εφ’ όσον ακολουθείτε και τους παρακάτω κανόνες:

Να είστε προσεκτικοί: Οι χειρότερες ώρες να βρεθείτε κάτω από τον ήλιο είναι από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Επίσης, ο χρόνος έκθεσης είναι αθροιστικός μέσα στην ημέρα. Δυο ώρες στη θάλασσα, μισή ώρα στο αυτοκίνητο, μιάμιση ώρα βόλτα στα μαγαζιά, μια ώρα τρέξιμο, όλα μαζί κάνουν 5 ώρες στον ήλιο.
Να είστε επιμελείς: Επαναλαμβάνετε την εφαρμογή του αντηλιακού σας κάθε μια ώρα ή δυο ώρες, ακόμη και αν βρίσκεστε στη σκιά.

Να είστε προνοητικοί: Εκτός από το κατάλληλο SPF, γυαλιά, καπέλο, πουκάμισο με μανίκια και μακριά βερμούδα είναι το ιδανικό αντηλιακό dress code ασφαλείας για κάθε τύπο δέρματος που εκτίθεται πάνω από δυο ώρες στον ήλιο.

Να είστε διαβασμένοι: Ο δείκτης SPF δεν είναι το μόνο απαραίτητο στοιχείο που πρέπει να σας ενδιαφέρει διαβάζοντας την ετικέτα του αντηλιακού σας. Οι επισημάνσεις «Ευρέως Φάσματος» (σημαίνει αποτελεσματική προστασία τόσο από τις UVB όσο και τις UVA ακτίνες), «Αδιάβροχο» (σημαίνει σχετικά πιο ανθεκτικό στον ιδρώτα και το νερό) και «Φωτοπροστατευτικά Φίλτρα Sunscreen και Sunblock» (σημαίνει συνδυασμό φυσικών και χημικών φίλτρων, όπου τα πρώτα αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία και τα δεύτερα την μπλοκάρουν απορροφώντας την). Οι δερματολόγοι τονίζουν ότι τα καλά αντηλιακά είναι αυτά που συνδυάζουν φυσικά με χημικά φίλτρα.

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης

Συμβουλές

Το γιατρικό για τα πάντα, λέγεται θάλασσα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Το γιατρικό για τα πάντα, λέγεται θάλασσα 8

Η θάλασσα είναι γιατρικό

Όταν είσαι πεσμένος, μπερδεμένος, αυτή αναζητάς. Λίγο να χαθεί το βλέμμα στον ορίζοντα, εκεί που ενώνεται με τον ουρανό και όλα βγάζουν πάλι νόημα. Ηρεμεί η ψυχή σου.

Είναι γνωστή και μαγική η ιδιότητα του νερού να γαληνεύει το μέσα σου. Λες και την ευλόγησε ο Θεός να κρύβει μέσα της χίλια μυστικά. Όχι μόνο τα δικά της, που όλοι θα ήθελαν να εξερευνήσουν αλλά και τα δικά μας. Σκέψεις ανομολόγητες που σα να πετάξαμε στο βυθό της μαζί με τις πέτρες που ρίχναμε με θυμό.

Εκπαιδευτήκαμε από μικροί να κάνουμε ψαράκια. Άλλες φορές καθώς μεγαλώναμε, κάναμε διαγωνισμούς ποιος θα τις ρίξει πιο μακρυά… Τώρα, ενήλικες ρίχνουμε πέτρες με μανία, λες κι αν τις ρίξουμε όλες, θα πνίξουμε και όσα μας βαραίνουν!

Είναι κι εκείνοι βέβαια που προτιμούν το βουνό! Σαν τη θάλασσα, όμως, έχει; Γιατί δεν είναι μόνο οι στιγμές που πήγαμε για να ξεχαστούμε, να ηρεμήσουμε, να στάξουμε μέσα της το δάκρυ μας. Είναι οι έpωτες που ζήσαμε στις ακτές της. Τα φιλιά, τα πρώτα και τα επόμενα.

Οι εpωτικές αγκαλιές και οι υποσχέσεις, που κρύψαμε στις σπηλιές της. Τα πρώτα μεθύσια σε μια αμμουδιά, γύρω απ’τη φωτιά. Τα παγωτά που μετρούσαμε ως παιδιά, ποιος θα φάει τα περισσότερα. Ο ίδιος διαγωνισμός και για τα καλοκαιρινά μπάνια. Τα γέλια, τα παιχνίδια. Γι’αυτό σου λέω! Σαν τη θάλασσα δεν έχει!

Ήρεμη ή ανταριασμένη την ίδια επιρροή ασκεί πάνω μας, αφού έχουμε κρύψει, εκτός από τις σκέψεις, και τις αναμνήσεις μας. Γεγονός που την καθιστά κατάλληλο μέρος για αναπόληση. Ας μη μιλήσουμε για τα ταξίδια με τα πλοία, χαζεύοντας τις άσπρες γραμμές που σχημάτιζαν οι έλικες, καθώς απομακρυνόμασταν από κάποιο λιμάνι.

Σ’ εκείνα που οι τάσεις φυγής γινόταν ανακούφιση. Απέραντη και διαφανή. Ναι, διάφανη! Μπορεί να λέμε για τα καταγάλανα νερά της, όμως η αλήθεια είναι πως αυτό που βλέπουμε όταν την κοιτάμε είναι ο ουρανός. Αν το σκεφτείτε καλά αποκτά διάφορες αποχρώσεις, μέχρι να πέσει η νύχτα, και τότε γίνεται πίσσα, μαύρη. Τότε έρχεται και το φεγγάρι να σχηματίσει πάνω της ένα χρυσό μονοπάτι μέχρι το άπειρο. Κι αναρωτιέσαι πού θα έφτανες αν μπορούσες να το περπατήσεις.

Ένας καθρέφτης είναι η θάλασσα που ο ουρανός σαν ένας γόης φιγουράρει μέσα της. Τα καλοκαιρινά πρωινά που ο ήλιος κι αυτός με τη σειρά του, δημιουργεί ασημένιες αντανακλάσεις μέσα στο γαλάζιο σαν μικρά διαμάντια. Ναι, καθρέφτης είναι η θάλασσα τελικά κι όχι μόνο του ουρανού, αλλά της φύσης και των διαθέσεων της. Άρα και καθρέφτης δικός μας. Γι’αυτό την αγαπάμε…

[loveletters]

.post-164950.entry-meta:not(:last-of-type) {
display:none!important;
}

Πηγή: www.newsone.gr

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Συμβουλές

Έξι καταπληκτικές ιδέες για να αρωματίσετε το σπίτι σας με φυσικό τρόπο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Έξι καταπληκτικές ιδέες για να αρωματίσετε το σπίτι σας με φυσικό τρόπο 9

Φυσικό αρωματικό χώρου

Είναι πολύ ευχάριστο να επιστρέφουμε στο σπίτι μας και να μυρίζει φρεσκάδα και ευωδία, πόσο μάλλον μετά από μια κουραστική μέρα. Στο εμπόριο θα βρούμε πολλά προϊόντα που φρεσκάρουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού, αλλά, ταυτόχρονα την επιβαρύνουν με τις τοξικές ουσίες που εμπεριέχουν.

Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές λύσεις, με φυσικά προϊόντα που μπορούν να αφαιρούν τις δυσάρεστες οσμές. Υιοθετήστε μερικές από τις παρακάτω λύσεις, και σας εγγυόμαστε πως θα κάνουν τον χώρο σας να μοσχομυρίζει συνέχεια.

Ρίξτε, λοιπόν, μια ματιά στις παρακάτω ιδέες και λύσεις για το σπίτι και αντλήστε έμπνευση για το δικό σας χώρο.

1. Αερίζεται συχνά τους χώρους

Ένας από τους πιο απλούς τρόπους είναι να αερίζεται κάθε μέρα, ώστε να ανανεώνεται ο αέρας του σπιτιού και να κρατιέται η φρεσκάδα.

2. Αρωματίστε τον καφέ σας

Ένας απλός και οικονομικός τρόπος για να φέρετε το ζεστό άρωμα του χειμώνα, είναι να πασπαλίσετε τον καφέ σας με κανέλα, μοσχοκάρυδο, γλυκάνισο, ή τζίντζερ.

3. Δοκιμάστε το τέχνασμα από κομμάτι βαμβάκι

Λίγες σταγόνες βανίλιας σε ένα κομμάτι βαμβάκι είναι αρκετές για ένα μίνι αρωματισμό στον χώρο. Φροντίστε να τοποθετήσετε τις μπάλες από βαμβάκι πίσω από κουρτίνες ή σε άλλες περιοχές, ώστε να μην τις πλησιάζουν τα παιδιά ή τα κατοικίδια σας. Μια καλή και πρακτική ιδέα είναι να βάλετε μερικά στην ηλεκτρική σκούπα, ώστε να αρωματιστεί ο χώρος του σπιτιού σας καθώς καθαρίζετε.

4. Βάλτε λίγη κανέλα στα κουκουνάρια

Τα κουκουνάρια με κανέλα έχουν την δυνατότητα να κάνουν κάνουν όλο το σπίτι σας να μυρίζει από καρύκευμα cookies. Στην περίπτωση που έχετε τζάκι, αν επιθυμείτε ένα πιο ισχυρό άρωμα μπορείτε να πετάξετε μερικά στη φωτιά.

5. Αρωματικό σφουγγάρισμα

Αν θέλετε να απολυμανθεί ο χώρος του σπιτιού σας από τα μικρόβια και να μοσχομυρίζει, σίγουρα δημιουργήστε το συγκεκριμένο πανεύκολο μείγμα. Βάλτε μέσα σε έναν κουβά 1/4 του φλιτζανιού άσπρο ξύδι, 1 κουταλιά της σούπας υγρό σαπούνι πιάτων, λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας και 9 λίτρα ζεστό νερό.

6. Σιγοβράστε φρούτα και μπαχαρικά

Mία ιδιαίτερη πρόταση, που μπορεί να γεμίσει με αρώματα όλο το σπίτι σας. Σιγοβράστε τα ψημένα μήλα με κανέλα, γλυκάνισο, γαρύφαλλο, και λίγη φλούδα πορτοκαλιού.

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ