Kalamata Times

Διάκριση για τον Μανωλά, υποψήφιος για την 11άδα της χρονιάς από την UEFA

Διάκριση για τον Μανωλά, υποψήφιος για την 11άδα της χρονιάς από την UEFA 1
Κοινοποιησέ το

Ο Κώστας Μανωλάς είναι ανάμεσα στους 50 υποψήφιους της UEFA για την ενδεκάδα της χρονιάς, με βάση και την εικόνα του πέρυσι στο Champions League με τη Ρόμα. Ο έλληνας κεντρικός αμυντικός είχε εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα των «τζιαλορόσι» και έστειλε την ομάδα του στους «4» της διοργάνωσης με το γκολ του απέναντι στην Μπαρτσελόνα.. Στην ιταλική ομάδα είχαν πανηγυρίσει έξαλλα αυτή την επιτυχία, το ίδιο είχε κάνει και ο Κώστας Μανωλάς. Ο διεθνής άσος έχει τονίσει πως αυτό το τέρμα είναι η πιο σημαντική στιγμής της καριέρας του.

Όπως είναι φυσικό στους 50 ξεχωρίζουν οι… γνωστοί Μέσι, Ρονάλντο, Μόντριτς, Αζάρ, Βαράν, Σουάρες και Σαλάχ. Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στους 50 δεν βρίσκεται ο τερματοφύλακας των «μερένχες», Τιμπό Κουρτουά που αναδείχτηκε καλύτερος τερματοφύλακας από την FIFA.

Ινφαντίνο: Θα αποφασίσουμε τον Μάρτιο για 32 ή 48 ομάδες στο Μουντιάλ του Κατάρ 2020

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα διεξαγωγής του Μουντιάλ 2022 με 48 ομάδες. Ο πρόεδρος της FIFA μίλησε στο «Telefoot», αποκαλύπτοντας ότι η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί τον προσεχή Μάρτιο.

«Έχουμε ήδη αποφασίσει ότι στο μέλλον το Μουντιάλ θα διεξάγεται με την συμμετοχή 48 ομάδων. Πιστεύουμε ότι πρόκειται για μία καλή απόφαση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ελβετός παράγοντας και πρόσθεσε: «Όσον αφορά στο Μουντιάλ του 2002, στο Κατάρ, η ερώτηση είναι εάν θα γίνει με 48 ή με 32 ομάδες, όπως σήμερα. Παραμένει πάντα μία πιθανότητα η αύξηση των ομάδων. Επικοινωνήσαμε με τις ομοσπονδίες της Νότιας Αμερικής για το συγκεκριμένο ζήτημα και το επεξεργαζόμαστε. Δεν είναι κάτι απλό, δεδομένου ότι το προσεχές Μουντιάλ, θα διαρκέσει 28 ημέρες, αντί για 31 όπως συνήθως. Θα αποφασίσουμε τον Μάρτιο. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με το Κατάρ. Μπορούμε να φαντασθούμε ότι ορισμένοι αγώνες θα γίνουν σε όμορες χώρες. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε θα γίνει ένα καταπληκτικό Μουντιάλ με 32 χώρες».

Απολύθηκε ο Καγέχα από την Βιγιαρεάλ και ήρθε ο Λουίς Γκαρσία Πλάθα

Νέο προπονητή έχει η Βιγιαρεάλ. Η διοίκηση του «κίτρινου υποβρύχιου» αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία της με τον Χάβι Καγέχα, μετά την εντός έδρας ήττα από την Θέλτα (2-3) και λίγες ώρες μετά ανακοίνωσε τον Λουίς Γκαρσία Πλάθα.  Ο 46χρονος προπονητής έχει μεταξύ άλλων στις Έλτσε, Λεβάντε και Χετάφε. Προηγούμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η κινεζική Μπεϊτζινγκ Ρενέ.

Η Βιγιαρεάλ βρέθηκε στην 17η θέση της La Liga με μόλις 14 βαθμούς (τρεις πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού) μετά από 15 αγωνιστικές. Το συμβόλαιο του Καγέχα είχε ανανεωθεί τον περασμένο Μάιο για έναν χρόνο, ωστόσο, τα άσχημα αποτελέσματα της Βιγιαρεάλ στο ισπανικό πρωτάθλημα ανάγκασαν τη διοίκηση να διακόψει πρόωρα τη συνεργασία τους.




«Έδεσε» τον Γκόμες η Λίβερπουλ

Σε μία κίνηση που αν μη τι άλλο αποδεικνύει την εμπιστοσύνη του συλλόγου στις δυνατότητές του, προχώρησε η διοίκηση της Λίβερπουλ. Το γεγονός ότι ο 21χρονος αμυντικός, Τζο Γκόμες, αντιμετωπίζει την δεδομένη χρονική περίοδο σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού, δεν εμπόδισε τους «κόκκινους» να ανακοινώσουν την πρόωρη επέκταση της συνεργασίας τους και συγκεκριμένα γι΄ άλλα 5 χρόνια.

Ο νεαρός, ο οποίος αγωνίζεται στην Λίβερπουλ από το 2015, μετά την εξέλιξη αυτή θα παραμένει «κάτοικος» Άνφιλντ έως το καλοκαίρι του 2024. Η νέα συμφωνία με τον Γκόμες ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα στην ιστοσελίδα των πρωτοπόρων της Premier League, ενώ ο ποδοσφαιριστής από την πλευρά του έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι η τέταρτη σεζόν στην ομάδα και κάθε χρόνος για μένα είναι διαφορετικός. Θα ήθελα να είχα λιγότερους τραυματισμούς, αλλά είναι κι αυτοί μέρος μιας διαδρομής. Είμαι εδώ, μαθαίνω πολλά από έναν σπουδαίο προπονητή και δουλεύω για να εξελιχθώ».





ΠΗΓΗ altsantiri.gr


Κοινοποιησέ το
Exit mobile version