Connect with us

πρέπει να δεις

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12.30 ως τις 5 το πρωί και χρήση μάσκας παντού

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε μεταξύ άλλων μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Επιπλέον ανακοινώθηκε και η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, όπως συμβαίνει σε πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες τις τελευταίες ημέρες. Η απαγόρευση θα είναι από τις 00:30 ως και τις 5:00 και θα ισχύσει από το Σάββατο για τις πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι τις τελευταίες μέρες είναι ιδιαίτερα αυξημένα τα κρούσματα και σε ένα βαθμό οφείλεται στην αύξηση των τεστ.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η Ελλάδα τα πάει καλύτερα από άλλες χώρες στην Ευρώπη. «Το δεύτερο κύμα είναι σφοδρότερο και επηρεάζει όλες τις ηλικίες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όλο το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Συμπολίτες μου,

Επικοινωνώ και πάλι μαζί σας, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε επιθετική έξαρση. Παντού στην Ευρώπη, αλλά πλέον και εδώ στην Ελλάδα. Οφείλω να παρουσιάσω την κατάσταση με απόλυτη ειλικρίνεια. Να επισημάνω τους κινδύνους. Αλλά και να δείξω το δρόμο της άμυνας που πρέπει να ακολουθήσουμε. Με θεμέλιο τις συμβουλές της επιστήμης. Οδηγό, τα μέτρα της Πολιτείας. Και σταθερό μοχλό την πειθαρχία, γιατί η ατομική ευθύνη είναι η άλλη όψη της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Θα προσπαθήσω να μιλήσω όσο πιο απλά γίνεται για τη σημερινή πραγματικότητα και για το πώς θα την αντιμετωπίσουμε.

Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μια απότομη αύξηση των κρουσμάτων. Σ’ ένα βαθμό αυτό οφείλεται και στην αύξηση του αριθμού των τεστ που διεξάγονται. Μόλις χθες, για παράδειγμα, έγιναν παραπάνω από 24.000 σε ολόκληρη την επικράτεια. Αλλά είναι σαφές πως σε αρκετές περιοχές ο ιός μεταδίδεται, ήδη, με μεγάλη ταχύτητα.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι και στη νέα αυτή υγειονομική κρίση η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιστέκεται καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Τώρα, έχουμε πιο πολλές γνώσεις για τον τρόπο μετάδοσης του ιού. Διαθέτουμε καινοτόμα συστήματα εντοπισμού και ιχνηλάτησης κρουσμάτων. Διαθέτουμε μεγαλύτερο αριθμό κρεβατιών εντατικής θεραπείας. Και πολύ περισσότερους γιατρούς και νοσηλευτές στα νοσοκομεία μας. Τους ευχαριστώ, σας ευχαριστώ, ακόμα μια φορά, για τον καθημερινό σας αγώνα.

Όμως όλα αυτά δεν αρκούν. Όπως είπα, το δεύτερο κύμα είναι σφοδρότερο. Επηρεάζει, πλέον, όλες τις ηλικίες, ιδιαίτερα όμως τους νέους. Και διαπερνά περιφέρειες, πόλεις, ακόμη και συνοικίες. Με όχημα, δυστυχώς, την ίδια την κοινωνική ζωή: Τις καθημερινές επαφές μεταξύ μας και τις απλές συνήθειες του ελεύθερου χρόνου και της διασκέδασης.

Προσέξτε: Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι στις στιγμές της ανεμελιάς γινόμαστε πιο ευάλωτοι στον ιό. Αντίθετα, στα σχολεία, όπου τηρούνται σχολαστικά τα μέτρα, οι κίνδυνοι αποδεικνύεται ότι είναι πολύ μικρότεροι.

Θέλω, λοιπόν, να είμαι σαφής: Οι επόμενοι μήνες προβλέπονται δύσκολοι. Και καθώς δεν αποτελεί επιλογή μου ένα γενικό «lockdown», απαιτούνται άλλου είδους μέτρα. Πιο έξυπνα. Πιο στοχευμένα. Και, τελικά, πιο αποτελεσματικά.

Στόχος μας, συνεπώς, παραμένει όχι η απόλυτη αναστολή των δραστηριοτήτων μας. Αλλά η τοπική περιστολή των κινδύνων που τις απειλούν. Να συνεχίσουμε, δηλαδή, τους ρυθμούς της ζωής μας αλλά με βάση τους κανόνες που υποδεικνύουν οι ειδικοί. Κάνοντας μικρές παραχωρήσεις για να προστατέψουμε το μεγάλο αγαθό της υγείας.

Η Ελλάδα διαθέτει, πλέον, έναν χάρτη με τα επίπεδα εμφάνισης και μετάδοσης του κορονοϊού και με τα μέτρα που συνεπάγεται το καθένα. Αυτά έχουν περιορισμένο κόστος για την οικονομία. Προσφέρουν, όμως, τεράστιο κέρδος στη συλλογική ευημερία. Γι’ αυτό και πρέπει να τηρούνται πιστά.

Το σχέδιό μας, ωστόσο, είναι δυναμικό. Που σημαίνει ότι προσαρμόζεται ανάλογα με τις εξάρσεις της πανδημίας και τις τοπικές ιδιαιτερότητες που αυτή παρουσιάζει. Στη νέα επίθεση του κορονοϊού, λοιπόν, και ύστερα από τις εισηγήσεις των ειδικών, απαντάμε με δύο νέα μέτρα:

Πρώτον, σε περιοχές με επικίνδυνη αύξηση κρουσμάτων, αυτές των επιπέδων 3 και 4, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5.00 το πρωί. Εξαιρούνται, βέβαια, όσοι εργάζονται τη νύχτα και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης.

Στόχος, να μειωθούν οι μετακινήσεις και οι βραδινές συναθροίσεις, που ευνοούν την μετάδοση του ιού. Με λιγότερη διασκέδαση, ίσως, για λίγο. Αλλά με περισσότερη υγεία για πολύ καιρό. Μια πρόβλεψη που ήδη ισχύει, άλλωστε, σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και περιφέρειες. Και ο πρώτος απολογισμός είναι ενθαρρυντικός.

Δεύτερον, η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική παντού. Όχι μόνο σε κλειστούς αλλά και σε ανοιχτούς χώρους. Γιατί ο κορονοϊός καραδοκεί παντού, χωρίς να περιμένει στην είσοδο ενός καταστήματος. «Δεν τρώει πόρτα», για να μιλήσω στη γλώσσα των νεότερων.

Για να το πω με απλά λόγια, και στο καφέ ή στο εστιατόριο θα μπαίνουμε, στο εξής, με μάσκα. Την οποία θα αφαιρούμε μόνο όταν καθόμαστε στο τραπέζι. Και βέβαια εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση των ορθίων σε εσωτερικές αίθουσες.

Θα το επαναλάβω: Η μάσκα είναι το εμβόλιο πριν το εμβόλιο. Αν δύο πολίτες την φορούν σωστά και ο ένας είναι μολυσμένος, η πιθανότητα μετάδοσης όταν βρεθούν μαζί είναι απειροελάχιστη.

Οι δύο νέες ρυθμίσεις θα συνοδευτούν και από την ενίσχυση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων που ήδη ισχύουν. Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που δεν τα τηρούν, όπως και οι εργοδότες που δεν προστατεύουν τους εργαζομένους τους, θα τιμωρούνται. Και, ασφαλώς, η τηλεργασία θα επεκταθεί κι άλλο, όπου είναι εφικτό.

Η προσπάθεια είναι μεγάλη. Η όξυνση του προβλήματος, όμως, απαιτεί μεγαλύτερη ένταση. Ιδίως στην κατεύθυνση των επιχειρηματιών που παρανομούν στο χώρο της διασκέδασης. Εκεί, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα εξαντλήσουν κάθε αυστηρότητα. Γιατί η υγεία δεν μπορεί να θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους κάποιων ασυνείδητων. Ούτε, βέβαια, είναι ώρα για κρυφά πάρτι, όταν ο ιός κάνει πάρτι κατά της ζωής μας.

Η εφαρμογή των δύο νέων μέτρων ξεκινά από τις 6.00 το πρωί του Σαββάτου. Θα μπορούσαμε να περιμένουμε; Ίσως, καθώς η κατάσταση εδώ παραμένει συγκριτικά καλύτερη από άλλες χώρες. Όμως εξαρχής αποφασίσαμε να κινούμαστε προληπτικά. Κι αυτό αποκτά πρόσθετη σημασία τώρα, ενόψει της περιόδου των Χριστουγέννων.

Τα σημερινά δεδομένα είναι σαφή: Η εξάπλωση του ιού εντοπίζεται κυρίως μεταξύ των νέων. Και εστιάζεται στις ώρες και στους τόπους όπου συγκεντρώνονται.

Από εκεί, όμως, μεταφέρεται στο ενδοοικογενειακό περιβάλλον, απειλώντας δυσανάλογα τους μεγαλύτερους. Γι’ αυτό και παρακαλώ τους νεότερους να προσέχουν. Και να κρατούν αποστάσεις από τους γονείς και τους παππούδες τους, ανεξάρτητα αν οι ίδιοι έχουν συμπτώματα. Μία εύκολη περιπέτεια γι’ αυτούς ίσως είναι μοιραία για εκείνους που αγαπούν.

Αυτό δεν αποτελεί μία αόριστη αίσθηση ή μια τυφλή καταγγελία, αλλά τεκμηριωμένη διαπίστωση. Και την απευθύνω με την ίδια ειλικρίνεια με την οποία μιλώ και στα παιδιά μου. Γιατί, πράγματι, είναι η ώρα να μιλήσει και να δράσει η νεολαία μας.

Ξέρω ότι όλοι οι προηγούμενοι μήνες έχουν κουράσει τα Ελληνόπουλα. Κατανοώ τους πρωτοετείς φοιτητές που πέρασαν έναν δύσκολο χειμώνα και θέλουν να γλεντήσουν. Όπως γνωρίζω ότι και το αίμα των μαθητών βράζει. Και έτσι πρέπει να είναι.

Στη συγκεκριμένη συγκυρία, ωστόσο, εσείς οι νέοι θα ήταν καλό να μετατρέψετε την ορμή σας σε ευθύνη. Να φανείτε πρωτοπόροι στα δύσκολα. Κάνοντας τρόπο ζωής τη συνέπεια. Και να γίνετε τελικά εσείς παραδείγματα πειθαρχίας για τους μεγαλύτερους.

Αυτό, άλλωστε, σημαίνει και η νεανική αμφισβήτηση του συντηρητικού ατομισμού. Γνήσια πρόοδος και αληθινός ριζοσπαστισμός. Σας ζητώ, με άλλα λόγια, να γίνετε εσείς οι πραγματικοί πρωταγωνιστές των ημερών μας.

Συμπολίτες μου,

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει, ασφαλώς, να στηρίζει επιχειρήσεις και εργαζόμενους που δοκιμάζονται από την υγειονομική κρίση.

Η Επιστρεπτέα Προκαταβολή παρέχει αναγκαία ρευστότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις. Οι ασφαλιστικές εισφορές μειώνονται. Και ένα νέο πρόγραμμα τις επιδοτεί πλήρως για 100.000 νέες θέσεις εργασίας. Ενώ η κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης έρχεται και αυτή να ανακουφίσει ακόμα περισσότερο τα εισοδήματα.

Όμως, το οπλοστάσιό μας δεν είναι ανεξάντλητο. Και η εθνική οικονομία πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί για να τροφοδοτεί την κοινωνία, αλλά και την Υγεία.

Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο τρίμηνο. Θα κλείσω, ωστόσο, με ένα αισιόδοξο μήνυμα. Γιατί για πρώτη φορά από την αρχή αυτής της περιπέτειας φαίνεται στον ορίζοντα η προοπτική να διαθέτουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο. Και η κυβέρνηση έχει φροντίσει να το προμηθευτούμε εγκαίρως και να το διαθέσουμε σε όλους, με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα. Ταυτόχρονα, προχωρά σύμφωνα με τον σχεδιασμό και ο εμβολιασμός κατά της γρίπης.

Στις αρχές του 2021, συνεπώς, μαζί με το νέο χρόνο, μπορεί να ανατείλει και μία νέα μέρα στον πόλεμο εναντίον του κορονοϊού. Μέχρι τη νίκη της επιστήμης όμως, εμείς οφείλουμε να κρατήσουμε την ασπίδα της ευθύνης.

Δεν σας ζητώ να κάνετε τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο από αυτό που κάναμε την άνοιξη, όταν η Ελλάδα έγινε παράδειγμα προς μίμηση. Και τώρα, όπως και τότε, είμαστε δίπλα-δίπλα. Μία ενωμένη ομάδα 10 εκατομμυρίων. Αλλά, ακριβώς όπως γίνεται σε κάθε ομάδα, ο καθένας -Πολιτεία και πολίτες- έχει τον ρόλο του. Ένας- ένας και όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.

Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε ξανά.

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το

πρέπει να δεις

Αδιανόητη επίθεση Ραπτόπουλου σε Μπεκατώρου: «Έβαλε το μετάλλιο πάνω από τον βι@σμό της»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Αδιανόητη είναι η τοποθέτηση του αθλητικογράφου Κωστή Ραπτόπουλου κατά της Σοφίας Μπεκατώρου λέγοντας πως «αποσιώπησε τον βιασμό για χάρη του ολυμπιακού μεταλλίου».

Ο αθλητικογράφος με μια χυδαία ανάλυση ενός οκτάλεπτου βίντεο στρέφεται κατά της Σοφίας Μπεκατώρου υποστηρίζοντας ότι δεν μίλησε τότε για το βιασμό της για χάρη της δόξας του μεταλλίου.

«Δεν το είπε τότε γιατί η επιτυχία του μεταλλίου του Ολυμπιακού, είχε μεγαλύτερη αξία γι’ αυτήν από το βιασμό της. Έβαλε το βιασμό στην άκρη, κάπου στο κουτάκι του μυαλού της για να πετύχει». «Είναι λάθος μία κοπέλα βιάστηκε και το κράτησε μυστικό για την επιτυχία του μεταλλίου. Είναι μεγάλο λάθος. Πάρα πολύ μεγάλο λάθος. Δεν είναι φυσιολογικό μετά από 20 χρόνια να βγει να το πει τώρα».

Το παραλήρημά συνεχίστηκε αναφέροντας ότι η Σοφία Μπεακτώρου δεν δίνει καλό παράδειγμα στα παιδιά, με το να καταγγέλλει τον βιασμό της μετά από τόσα χρόνια.

«Αυτή η κοπέλα καταρχήν δεν δίνει καλό παράδειγμα στα παιδιά μας, στις κόρες μας, αυτή τη στιγμή που βγαίνει και λέει και την υπερασπίζονται ότι βγήκε και το είπε. Τώρα μετά από 20 χρόνια βγήκε και το είπε».

«Μου κάνει αρνητική εντύπωση για την κοπέλα ο φόβος της να μιλήσει εκείνο το χρονικό διάστημα, βάζοντας την επιτυχία περισσότερο από το βιασμό και είναι σαν να λέει στα παιδιά μας Αν σας βιάζει ένα μ@@@κας καταγγείλετε τον, αν σας βιάσει ο διευθυντής σας, να το κάνετε μετά όταν χάσει την ισχύ του και όταν εμείς πάρουμε το μετάλλιο, τη δουλειά κτλ., δεν είναι έτσι στη ζωή. Τον γ@@@ς εκείνη την ώρα και τελειώνεις ή τον πλακώνεις ή τον μηνύεις εκείνη την ώρα και τελειώνεις».

«Το μήνυμα που παίρνουν τα παιδιά σήμερα, στην κόρη τη δική μου και στις κόρες σας ότι να μιλήσετε όταν δεν έχετε συμφέρον από τον βιαστή δηλαδή τώρα που δεν τον έχω ανάγκη, μιλάω. Και δεν μιλάω τότε που τον φοβόμουν, τον είχα ανάγκη γιατί είχα το μετάλλιο».

Από τα βέλη του δεν ξέφυγε ούτε η οικογένεια της Σοφίας Μπεκατώρου λέγοντας ότι «γεννήθηκε στη λάθος οικογένεια» και ότι φέρουν ευθύνη και οι γονείς για το γεγονός ότι δεν μίλησε τότε.

«Είναι αργά όταν βγαίνει και το λέει μετά από 20 χρόνια. Δεν το ήξερε ο μπαμπάς της, η μαμά της, ο άνδρας της , τα παιδιά της, δεν το ήξερε κανένας. Άρα έχει τη λάθος οικογένεια, τον λάθος μπαμπά γιατί φοβήθηκα λέει θα μου σταματήσουν την ιστιοπλοΐα. Δεν είναι φυσιολογικό να μην το ξέρουν οι γονείς. Να μην ξέρω εγώ, να είμαι φίλος με το παιδί μου, αν του τύχει μία αναποδιά, ό,τι αναποδιά και να ‘ναι».

Μάλιστα, είπε ότι αν τύχαινε κάτι τέτοιο στην κόρη του τον βιαστή «θα τον έψαχνε η Νικολούλη» και θα έπαιρνε το νόμο στα χέρια του.

«Αν το πει στον μπαμπά, τι θα κάνει ο μπαμπάς, θα την πάρει από την ιστιοπλοΐα. Κακώς αν μου έλεγε το δικό μου το παιδί στα 18-19 μου έκανε αυτό, δεν θα ζούσε αυτός σήμερα, θα τον έψαχνε η Νικολούλη. Θα πήγαινε σε αυτοδικία η ιστορία».

Γιατί προσέθεσε ότι «μπορεί να έχει τον Κούγια ο άλλος, να είναι ισχυρός οικονομικά και να τη βγάλει καθαρή. Εκεί πρέπει να φύγει ν’ απολυθεί, να πάει σ’ άλλον πλανήτη η ψυχή του, σώμα κάτω, 1,5 μέτρο. Αυτά λύνονται από τους μπαμπάδες εκτός θεσμικών ορίων ειδικά στην Ελλάδα, όπου δεν υπάρχει δικαιοσύνη, καθαρίζει ο μπαμπάς της κοπέλας».

Επίθεση εξαπέλυσε και κατά του Ολυμπιονίκη, Νίκου Κακλαμανάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «φοβητσιάρη» αλλά και στον πρώην σύζυγο της Σοφίας Μπεκατώρου.

«Γιατί δεν το είπε τότε; Ο Κακλαμανάκης, ο φοβητσιάρης Κακλαμανάκης, εκείνη την ώρα το λες, έγινε ένα έγκλημα.

Και αυτή η κοπέλα και ο Κακλαμανάκης και οι υπόλοιποι δεν μιλούσαν. Γιατί δεν μιλούσατε; Το κρύψατε για να πάρετε το μετάλλιο. Τότε θα μετρούσε και θα ήταν όλος ο κόσμος μαζί σας. Τώρα τι;», διερωτήθηκε και συνέχισε λέγοντας: «Αυτή, ο Κακλαμανάκης και οι υπόλοιποι σιωπήσανε για το μετάλλιο»

«Δεν είναι φυσιολογικό να μην το ξέρει ο σύζυγος, είδα έναν φουκαρά πρώην σύζυγο, είναι αποτυχία και σαν άνδρας. Γιατί ένας άνδρας ξέρει ότι η γυναίκα που παντρεύτηκε έχει βιαστεί ίσως και οι συμπεριφορές του να είναι διαφορετικές. Κάποιες παραξενιές της γυναίκας από πού πηγάζουν. Πρέπει να ψάξεις να βρεις την πηγή του κακού».

Στο τέλος δεν παρέλειψε να δώσει και «συμβουλές» προς τους γόνεις για το πώς πρέπει να συμπεριφερθούν σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο

«Πρέπει να είναι οι γονείς με τα παιδιά φίλοι. Να το ξέρει ο μπαμπάς να είναι φίλος με την κόρη, να του πει “μου έτυχε αυτό”. Αυτό το φαλλοκρατικό έχει η κόρη μου φίλο «θα τον γ@@@σω, θα τον δείρω. Έχει φίλο ευτυχώς που δεν τη βιάζει, δεν την κακομεταχειρίζεται, είναι μαζί, κάνουν έρωτα κτλ. Να χαίρεστε, να χαιρόμαστε. Αυτά λύνονται όταν ο μπαμπάς με την κόρη έχει καλή σχέση δεν τον φοβάται».

Αναφορικά με τον πρώην αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας της Ιστιοπλοΐας, Αριστείδη Αδαμόπουλο, τον οποίο η Σοφία Μπεκατώρου κατηγόρησε για τον βιασμό, είπε ότι «τα μούτρα του δεν μου άρεσαν καθόλου, τα δεξιόμουτρά του» καθώς όπως είπε ο ίδιος είναι «φυσιογνωμιστής».

Μάλιστα εκτίμησε και τι θα γίνει από εδώ και πέρα και ισχυρίζεται ότι ο Αδαμόπουλος «θιγόμενος θα βάλει τον Κούγια δικηγόρο», θα ισχυριστεί ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις και ότι η δίωξη έγινε για πολιτικούς λόγους.

Πηγή


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

πρέπει να δεις

Κοροναϊός : 566 νέα κρούσματα και 30 θάνατοι

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σήμερα, Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021, 566 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 30, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 5518
θάνατοι. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 320 (70.3% άνδρες).

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 149462 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 104 ετών), ενώ η διάμεση ηλικία των θανάτων είναι 79 έτη (εύρος 24 έως 103 ετών).


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

πρέπει να δεις

Σκέψεις πάνω σε μια επέτειο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

(την οποία σίγουρα δεν θα προλάβω να ανταμώσω)

Γράφει ο Γιώργος Δημητρούλιας
Εκδότης «το Αντίδοτο», τέως δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας

«Γνώμες, καρδιές, όσοι Έλληνες,

ό,τι είστε, μην ξεχνάτε,

δεν είστε από τα χέρια σας

μονάχα, όχι. Χρωστάτε

και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,

θα ‘ρθούνε, θα περάσουν.

Κριτές, θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Κωστής Παλαμάς, «Δειλοί και σκληροί στίχοι» (1928).

 

Το εμβόλιο κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, ασθένεια που μας ήρθε από την Κίνα (Kung Flu την αποκαλεί ο Τραμπ), με τιμές αρχηγού κράτους έφτασε και σε εμάς και άρχισαν οι εμβολιασμοί. Οι μεγάλες πολυεθνικές που διοικούνται από τεχνοκράτες νεογιάππιδες και ελέγχουν τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες ελέγχουν και την ροή των εμβολίων. «Οι πιστωτές των βασιλέων, έγιναν οι βασιλείς των Πίστεων» λένε κάποιοι και φαίνεται να έχουν δίκιο αφού η «Ελευθερία» (από τι αλήθεια; μήπως από τις εθνικές αξίες;), όπως ονομάστηκε το σχέδιο των εμβολιασμών στην Ελλάδα κυριαρχεί στους Έλληνες παρά τα της επετείου της Εθνικής μας Επανάστασης. Πέραν αυτού δείχνει την κυριαρχία της τεχνολογικής επιστήμης έναντι της Πίστης του λαού, που γίνεται για πρώτη φορά η κατίσχυση του διεθνοποιημένου κράτους έναντι των αξιών της Πατρίδας, του Έθνους και της Πίστης.

1921: Με όχημα την Μεγάλη Ιδέα.

Για να μπορέσει κάποιος να προβλέψει το μέλλον πρέπει να αφουγκραστεί γεγονότα, ιδέες και πίστεις του παρελθόντος. Σκέφτομαι την πρώτη επέτειο της Εθνικής μας Επανάστασης στα 1921, που βρήκε το Έθνος μαχόμενο για την πραγμάτωση των Εθνικών Δικαίων. Κιουταχεία, Εσκί-Σεχίρ, Ταμπούρ Ογλού, Σαπάντζα και Κάλε Γκρότο, ο Ελληνικός Στρατός το 1921 στα βάθη της Μικράς Ασίας, όχι μόνο νίκησε, αλλά επέδειξε αποτελεσματικότητα, μαχητικότητα, πειθαρχία και ηρωισμό, κάτω από αντίξοες περιστάσεις. Η αρχή του τέλους όμως είχε γίνει στις εκλογές του Νοεμβρίου του 1920, τις οποίες έχασε ο Βενιζέλος που αντί να ασχοληθούν με την Συνθήκη των Σεβρών που διπλασίαζε την Ελλάδα, οι πολιτικοί μας μιλούσαν για τα γεγονότα του παρελθόντος. Τα αποτελέσματα του Διχασμού συμπλήρωσαν τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων της εποχής, Αγγλίας, Γαλλίας και Ιταλίας, που μετεστράφησαν υπέρ των τούρκων του σφαγέα Κεμάλ. Ακόμα και οι Ρώσοι μπολσεβίκοι έδωσαν κανόνια στον Κεμάλ για να μας πετσοκόψει και ώθησαν τους ντόπιους μπολσεβίκους που σαν πεμπτοφαλαγγίτες έκαναν προπαγάνδα κατά της Μικρασιατικής εκστρατείας. Παρόλα αυτά η Μεγάλη Ιδέα ήταν στα 1921 ακόμα ζωντανή την οποία έθαψε μετέπειτα της Μικρασιατικής καταστροφής ο ίδιος ο Βενιζέλος με το σύμφωνο φιλίας με τους τούρκους μόλις το 1930 και την ακόλουθη πρόταση που έκανε για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης στον σφαγέα Κεμάλ.

Η Μεγάλη Ιδέα δεν ξεκίνησε το 1844 από τον Κωλέττη αλλά διαμορφώθηκε με την Φραγκοκρατία μετά την πρώτη Άλωση της Πόλης το 1204 που είχε ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη της Εθνικής μας συνείδησης όταν συνειδητοποιήθηκε η διαφορά μας με τους δυτικούς (παράδειγμα οι Γασμούλοι που ήταν το αποτέλεσμα  της ένωσης Ελλήνων με Φράγκους και τους θεωρούσαν ξένους όπως τους Γενίτσαρους), αλλά και την δημιουργία του Γένους, την ένωση της Φυλής με την θρησκεία και την επακόλουθη δημιουργία ενός Ελληνικού Χριστιανισμού της Ελληνορθοδοξίας που βλέπουμε στην Παράδοσή μας.

2021: Η χρεωκοπία του Ελλαδισμού.

Το 2009 σημαδεύτηκε από μια τεράστια οικονομική κρίση, η οποία μπορεί να ξεκίνησε από τις μεγάλες οικονομίες της Δύσης, αλλά έπληξε περισσότερο την εύθραυστη παρασιτική  οικονομία της Ελλάδας. Με την πανδημία που εμφανίστηκε πέρυσι ολοκληρώθηκε η οικονομική καταστροφή του Ελληνικού λαού πλην των ελίτ που όπως πάντα έχουν τα λεφτά τους στους φορολογικούς παραδείσους.

Κάπως έτσι γίναμε ο παρίας της οικουμένης και οι υπαίτιοι όλων αυτών θέλουν να μας σώσουν. Φέτος γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη της Εθνικής μας Επανάστασης με συντονίστρια την εκπρόσωπο της ντόπιας ελίτ  κα Γιάννα Δασκαλάκη η οποία θέλει να επιβεβαιώσει με τις πρωτοβουλίες που παίρνει την πιο πάνω αντίληψη.

Όχι μόνον σαν άλλος Βενιζέλος θέλει να προσκαλέσει στους εορτασμούς τον ισλαμιστή Ερντογάν (τουλάχιστον ο σφαγέας Κεμάλ ήθελε να δυτικοποιήσει την Τουρκία), αλλά προσκαλεί την 25η Μαρτίου τους αρχηγούς των κρατών που έλαβαν μέρος στην ναυμαχία του Ναυαρίνου γιατί όπως μας λέει ήταν η αιτία της δημιουργίας του Ελληνικού κράτους. Γράφει ο καθηγητής κ. Μελετόπουλος: «1. Λίγοι γνωρίζουν ότι, παρά την ναυμαχία του Ναυαρίνου (20 Οκτωβρίου 1827), ο Ιμπραήμ παρέμεινε στην Ελλάδα άλλον έναν χρόνο! Τελικώς εκκένωσε την Πελοπόννησο στις 5 Οκτωβρίου 1828, μόνον μετά την άφιξη του Γάλλου στρατηγού Μαιζών τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου.

2.Όταν λοιπόν ο Καποδίστριας έφτασε στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 1828, ο Ιμπραήμ ήταν ακόμα εκεί και θα “συνυπήρχε” με τον Καποδίστρια για εννέα μήνες!

  1. Παρά την συντριβή του τουρκοαιγυπτιακού στόλου στο Ναυαρίνο, ο σουλτάνος Μαχμούτ Β΄ αρνήθηκε να συναινέσει στην ανεξαρτησία της Ελλάδος. Επί έναν χρόνο ηρνείτο πεισματικά να το δεχθεί παρά την συντριβή του σε όλα τα πεδία των μαχών. Μόνον μετά την εισβολή του ρωσσικού στρατού και την προέλασή του μέχρι τα πρόθυρα της Κωνσταντινουπόλεως, το καλοκαίρι του 1828, ο σουλτάνος βλέποντας να διαλύεται το κράτος του υπέκυψε και υπέγραψε την Συνθήκη της Ανδριανουπόλεως στις 14 Σεπτεμβρίου 1829. Με αυτήν, που προέβλεπε ρητά την Ελληνική Ανεξαρτησία, φτάσαμε στην Συνθήκη του Λονδίνου τον Φεβρουάριο του 1830, με την οποία ιδρύθηκε το Ελληνικό Κράτος».

Θα προσθέσω εδώ ότι βασική αιτία της αποτυχίας του Ιμπραήμ στον Μοριά ήταν τον σκληρό παλλαϊκό ανταρτοπόλεμο του Κολοκοτρώνη αφού ο Κιουταχής είχε συντρίψει τα ελληνικά στρατεύματα στην Ρούμελη. Είχε δε πικρή πείρα ο Γέρος από τα ορλωφικά το 1776 όταν τα ρωσικά στρατεύματα παράτησαν στα κρύα του λουτρού τους Έλληνες αφού τους υποκίνησαν σε επανάσταση και έτσι κατεσφάγησαν από τους τουρκαλβανούς.

2121: Προς έναν νέο ιμπεριαλισμό με έναν νέο άνθρωπο;

Μια άλλη δραστηριότητα που προγραμματίζεται από την κα Γιάννα είναι η «Ελλάδα το 2040», δηλαδή πως θα είναι η Πατρίδα μας οικονομικά και κοινωνικά μετά από περίπου 20 χρόνια με τις μύχιες σκέψεις ότι οι περισσότεροι θα ζουν για να την δουν. Αυτό μου έφερε στο μυαλό ένα κείμενο του Ιταλού φιλοσόφου Έβολα που αναφέρει την φυλή των εφήμερων ανθρώπων. Είναι οι άνθρωποι του καιρού μας που νομίζουν ότι όλο το σύμπαν περιστρέφετε γύρω τους βυθισμένοι στις καταναλωτικές απολαύσεις.

Τον 21ο αιώνα έχουμε μια νέα μορφή μετατροπής μιας χώρας σε αποικία. Δεν χρειάζεται να στείλεις στρατιωτικές δυνάμεις όπως παλιότερα, αλλά πρέπει πολύ απλά να ελέγξεις τα δεδομένα της (data) έτσι μετατρέπεται σε μια ελεγχόμενη περιοχή μέσω της αποικιοκρατίας δεδομένων. Παράλληλα γίνεται μια παγκόσμια προσπάθεια ελέγχου της παραγωγής τροφής μέσω των σχεδιασμένων μορφών καλλιέργειας της γης με σκοπό να ελέγξουν αποτελεσματικά τους λαούς (βλέπε την ενοποίηση της Monsanto με την Bayer και την συνεπαγόμενη απουσία ανταγωνισμού). Έτσι σήμερα ο παγκόσμιος νέο-φιλελευθερισμός συμπορεύεται με τα κράτη που υποτάσσονται στις επιταγές των πολυεθνικών. Από τον κλασσικό φιλελευθερισμό που ήθελε όσο το δυνατόν λιγότερο κρατικό έλεγχο φτάσαμε στο νέο πρόσωπο της Παγκοσμιοποίησης που ζητά τον απόλυτο έλεγχο των λαών και την καταστροφή όχι μόνο των Εθνών, αλλά και των ιδιαίτερων Ταυτοτήτων μέσω του νέο-φιλελευθερισμού και της υπερκατανάλωσης.

Εδώ έχουμε και την δημιουργία ενός νέου ανθρώπου που ο Le Bon χαρακτηρίζει απαξιωτικά δουλοπρεπή και απέκτησε τις τελευταίες δεκαετίες μια επιφανειακά οικουμενική και ψευτοκοσμοπολίτικη ταυτότητα. Οργάνωσε την ψυχοπολιτική του παρουσία γύρω από το όραμα της εκπλήρωσης των επιθυμιών του σε ένα συνεχόμενο καταναλωτικό παρόν.

Τελικά ποιο θα πρέπει να είναι το μήνυμα με το οποίο πρέπει να πορευθούμε προς την επόμενη επέτειο που θα εορτάζονται τα 300 χρόνια της Εθνικής μας Επανάστασης το 2121; Το περιγράφει καθαρά ο φιλόσοφος Έβολα: «Στο συμπαντικό χάος για μια φορά ακόμα αντιπαρατίθεται η κοσμική τάξη. Η κυριαρχία των μαζών και η ηγεμονία της οικονομίας συγκρούονται μ’ εκείνες τις φωτεινές και ηρωικές αξίες που είναι ακόμη σε θέση να εντοπίσουν, να κατανοήσουν και να καθοδηγήσουν την σκοτεινή ουσία του όχλου».


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ