Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Αναλυτικά οι δράσεις στο πρώτο Φεστιβάλ Ένωσης Γονέων κ Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας

Ανέβηκε

στις

αναλυτικά οι δράσεις στο πρώτο φεστιβάλ ένωσης γονέων κ κηδεμόνων του δήμου καλαμάτας 11
Κοινοποιησέ το

τυροπωλείον delicatessen

Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιονίου 2022, σε συνεργασία με τη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, θα πραγματοποιηθεί το  πρώτο Φεστιβάλ Ένωσης Γονέων κ Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας.

Σας ενημερώνουμε αναλυτικά για τις όμορφες δράσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε και να πάρετε μέρος μαζί με τα παιδιά σας ΔΩΡΕΑΝ στα πλαίσια του Φεστιβάλ.

Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται ταυτόχρονα.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΝΤΑ – ΓΗΠΕΔΑ ΤΕΝΝΙΣ (ΟΔΟ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ)
ΤΟ ΛΙΝΚ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΙΝΑΙ Πρώτο Φεστιβάλ Ένωσης Γονέων κ Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας | Facebook

ΔΡΑΣΕΙΣ:

TO ΣΑΒΒΑΤΟ 18/06/2022 ΣΤΙΣ 18.00μμ

Εργαστήρι από ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ με θέμα «Διαχειρίζομαι αειφορικά τα σκουπίδια μου» που θα περιλαμβάνει δραστηριότητες που θα επικεντρωθούν στην επαναχρησιμοποίηση.Για όλες τις ηλικίες

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΉΡΙ από την κα.Μαρία Σκαφιδά, ηθοποιό – σκηνοθέτη.

Το εργαστήριο περιλαμβάνει:

Θέατρο για εφήβους

Το θέατρο συναντά τη ραπ, τον ακτιβισμό και την τέχνη της κάμερας
Θέατρο για Φοιτητές

Πολλαπλές εκδοχές μιας ιστορίας

Σωματική έκφραση, μυθικές και δραματικές αφηγήσεις
Όι συμμετέχοντες Θα δουλέψουν και θα φτιάξουν θεατρικές και μυθικές εκδοχές
Θα δουλέψουν με το σώμα και με αυτοσχεδιασμό
Θα χωριστούν σε ομάδες και με απο καθοδήγηση θα φτιάξουν τις δικές τους εκδοχές.

ΣΚΑΚΙ Τα παιδιά όλων των ηλικιών μπορούν να μάθουν και να παίξουν σκάκι υπο την καθοδήγηση δασκάλου .

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 7.00-10.00μμ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ συμμετέχουν 100 παιδια απο δυο δημοτικά σχολεία το 7ο &8ο δημοτικό σχολείο Καλαμάτας.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ συμμετέχουν παιδιά από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ συμμετέχουν οι JUKEBOX,ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ,ΑΛΑΛΟΥΜ

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/6/2022 ΣΤΙΣ 6.00μμ

Την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα τη σχολική βία και τον σχολικό εκφοβισμό στο αμφιθέατρο Ν.ΠΟΛΊΤΗ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ομιλητές θα είναι η κα.Δροσινού-Κορέα Μαρία Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας και Ειδική Παιδαγωγός Επίκουρη Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το θέμα που θα παρουσιάσει αναφέρεται στην «Παιδαγωγική της οικογένειας και ψυχολογικοί παράγοντες της σχολικής βίας», η κα. Αγγελική Ρουμελιώτου Κοινωνική λειτουργός, Επιμελήτρια Ανηλίκων Δικαστηρίου Καλαμάτας, MSc Διοίκηση Μονάδων Υγείας,και το θέμα που θα παρουσιάσει είναι Ο σχολικός εκφοβισμός και η οπτική της επανόρθωσης ο κος.Παυλόπουλος Δημήτριος Αστυνόμος Α΄ της Υποδ/νσης Ασφαλείας Καλαμάτας και θα αναφερθεί στο θέμα του εκφοβισμού ανηλίκων στο σχολικό περιβάλλον και τις διαφορές αυτού, με τον διαδικτυακό εκφοβισμό.

Στο τέλος της ομιλίας θα συνδεθούμε διαδικτυακά με τον αρχαιολόγο και συγγραφέα του βιβλίου Χωράει όλη η αρχαιότητα στο ασανσέρ; κο.Παπακώστα Θεόδωρο για να μας μιλήσει για μυθολογία και bullying “Μας κάνει η μυθολογια bullying ?”
Συντονίστρια της ομιλίας θα είναι η κα.Γεωργία Αναγνωστοπούλου Δημοσιογράφος του Best TV

ΚΥΡΙΑΚΗ 6.00μμ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ 

RETHINK ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Ένα παιχνίδι αναζήτησης, ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού μέσα από το οποίο θα ανακαλύψουμε τα οφέλη της κομποστοποίησης και της δημιουργίας φυσικών καλλιεργειών.

Μέσα από τη δράση:- τα παιδιά θα μάθουν για τα οφέλη και τις χρήσεις του κομπόστ-θησαυρού αλλά και τον τρόπο που παράγεται!- θα δημιουργήσουν σποροσβώλους και σπορόφυτα βιοποικιλότητας με κομποστ, πηλό και παραδοσιακούς σπόρους για να πρασινισουμε τον χώρο του Πανεπιστημίου! θα πάρουμε μαζί μας σποροσβώλους για να ομορφύνουμε τους κήπους, τις γειτονιές και τα πάρκα της πόλης μας!

Στο τέλος της δράσης θα γίνει δωρεάν διανομή παραδοσιακών σπόρων από την Ανοιχτή Τράπεζα Παραδοσιακών Σπόρων του αγροκτήματος Φοίφα για κάθε ενδιαφερόμενο.

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ κατασκευής και εμψύχωσης θεατρικής κούκλας.Τα παιδιά μαζί με τους γονείς θα κατασκευάσουν θεατρική κούκλα.ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ με τη Λέσχη Φίλων Επιτραπέζιων Παιχνιδιών να παίξουν με την παρέα τους επιτραπέζια παιχνίδια.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 6.30μμ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΦΙΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.Παιχνίδια για κάθε ηλικία με στόχο την ανάπτυξη φιλικών σχέσεων..Με τίτλο ΠΑΙΖΕΙΣ;ΠΑΙΖΩ τα παιδιά θα παίξουν και θα διασκεδάσουν μέσα απο παιχνίδια στόχου και ισορροπίας που ετοίμασε ο σύλλογος γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 7.00μμ

ΠΑΡΑΜΥΘΙ Για παιδιά κάθε ηλικίας!!

Απο την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 21ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας και συγγραφέα του βιβλιου κα. Παναγιώτα Φλεβάρη

Η πριγκιπονεραϊδούλα Μελίτη και οι μαγικές της δυνάμεις

Η ήσυχη ζωή της μικρής πριγκίπισσας Μελίτης παίρνει μια μυστηριώδη τροπή, όταν η μαμά της αρχίζει να την προσφωνεί… «πριγκιπονεραϊδούλα»… Πριγκίπισσα όντως είναι, μα νεράιδα από πού κι ως πού; Αφού δεν έχει μαγικές δυνάμεις. Κι όμως, η μαμά της επιμένει πως η Μελίτη διαθέτει πολλές απ’ αυτές… Και μάλιστα… ανθρώπινες!… Καλέ, πού ακούστηκαν τέτοια πράγματα; Αλλά κι ο μπαμπάς, μια απ’ τα ίδια λέει κι αυτός… Ουφ, τι μπέρδεμα!

Εσείς, παιδιά, τι λέτε; Έχει ή δεν έχει η Μελίτη μαγικές δυνάμεις; Θα καταφέρει, άραγε, να ξεδιαλύνει το μυστήριο και να ερμηνεύσει τα ακαταλαβίστικα λόγια των γονιών της;

Ακολουθήστε την στην προσπάθειά της αυτή και σίγουρα θ’ ανακαλύψετε ότι… κι εσείς έχετε πολλές μαγικές δυνάμεις!!!
Το κείμενο του βιβλίου ανέρχεται στις 5.500 λέξεις, και ο χαρακτήρας του είναι ηθικοδιδακτικός.

Στο τέλος της δράσης θα ακολουθήσει κλήρωση για δυο μικρούς αναγνώστες θα κερδίσουν ένα υπογεγραμμένο αντίτυπο του βιβλίου και όποιο παιδάκι έχει ήδη το βιβλίο η συγγραφέας θα το υπογράψει.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 7.00-10.00μμ

SKYCREW CIRCUS ARTS ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΘΕΑΜΑ!!

Στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι την Κυριακή θα είναι μαζί μας και η Skycrew Circus Arts https://www.skycrew.gr/που είναι η πρώτη σχολή σύγχρονου τσίρκου στην Καλαμάτα.!! Παιχνίδια τσίρκου για όλα τα παιδιά!!

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 8.00μμ

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Γιατί δε γελούν πια οι Καρυάτιδες;

Εσείς ξέρετε;

Ελάτε να το ανακαλύψουμε παρέα με τη συγγραφέα του βιβλίου «Γιατί δε γελούν πια οι Καρυάτιδες;», Αναστασία Χριστοπούλου, την Κυριακή 19/6 στις 20:00 στο 1ο Φεστιβάλ Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του δήμου Καλαμάτας!

Θα διαβάσουμε το παραμύθι, θα ταξιδέψουμε στην αρχαία Ελλάδα, θα δικάσουμε τον κόμη του Έλγιν, θα μάθουμε αν είναι σωστό να αποκαλούμε το γλυπτά του Παρθενώνα «ελγίνεια» και θα στείλουμε ένα μήνυμα στην Καρυάτιδα που βρίσκεται μακριά μας!

Στο τέλος της δράσης θα ακολουθήσει κλήρωση και τρεις μικροί αναγνώστες θα κερδίσουν ένα υπογεγραμμένο αντίτυπο του βιβλίου!

ΚΥΡΙΑΚΗ 8.00μμ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ
ΤΟ ΘΑΥΜΑ παίζουν: Jacob Tremblay, Owen Wilson, Julia Robert
ΚΥΡΙΑΚΗ 19/6/2022
8.00μμ | Πανεπιστήμιο Καλαμάτας | ΑΜΦΙΘΈΑΤΡΟ Ν.ΠΟΛΊΤΗ

Είσοδος ελεύθερη

Γεννημένος με μια ακραία δυσμορφία στο πρόσωπο, ο δεκάχρονος Όγκι πρέπει να αφήσει πλέον την κατ’ οίκον διδασκαλία και να πάει στο σχολείο. Μια εμπειρία που θα αποδειχτεί καταλυτική όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για όλους γύρω του.
Το Wonder αποτελεί έναν κινηματογραφικό καταιγισμό κοινωνικών μηνυμάτων για την αγάπη, τη φιλία, το θάρρος, την αυτοεκτίμηση και κυρίως το ζήτημα του εκφοβισμού (bullying) και τη δυσκολία των ανθρώπων να δεχτούν οτιδήποτε διαφορετικό από τα δικά τους δεδομένα.Διαθέτει μια πολυφωνική προσέγγιση, διατηρώντας έτσι την αφηγηματική ένταση και επεκτείνοντας συνεχώς το φάσμα των συναισθημάτων. Φανερώνει κρυφές προθέσεις και φέρνει στο προσκήνιο παραμελημένους χαρακτήρες, ορίζοντας τα αίτια των πολλών μικρών και μεγάλων συγκρούσεων που διαμορφώνουν την καθημερινή ζωή των νέων, κάνοντας το όλο εγχείρημα άκρως ενδιαφέρον για το κοινό.

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της R.J.Palacio που έκανε πάταγο στην Αμερική, έγινε best seller και αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους.

ΚΥΡΙΑΚΗ 9.00μμ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΑΠΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΕΝΙΑ-ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ-ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ–ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΦΕΙΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΤΖΟΥΝΤΟ ΜΠΑΡΑΣ

ΑΚΡΙΤΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ

ΑΠΟΛΛΩΝ

KALAMATA BC

ΑΡΓΗΣ

ΝΟΚ

ΑΙΟΛΟΣ

ΤΙΤΑΝΕΣ

OMILOS TENNIS GARDEN

KALAMATA BC

ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ

ΝΟΚ

ΠΑΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙ ΑΜΦΕΙΕΙΣ

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΕΝΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

0.Α.Κ. ΜΟΤΟΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΦΟΚ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΣΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ RETHINK

ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Η ΥΠΟΜΟΝΗ

FRONTΙ-ΖΩ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟ ΒΑΓΟΝΙ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΦΛΕΒΑΡΗ

ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ

JUKEBOX

ΑΛΑΛΛΟΥΜ

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

ΧΟΡΩΔΙΕΣ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΟΜΙΛΙΑ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ 2

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ

CIRCUS

αναλυτικά οι δράσεις στο πρώτο φεστιβάλ ένωσης γονέων κ κηδεμόνων του δήμου καλαμάτας 12αναλυτικά οι δράσεις στο πρώτο φεστιβάλ ένωσης γονέων κ κηδεμόνων του δήμου καλαμάτας 13

αναλυτικά οι δράσεις στο πρώτο φεστιβάλ ένωσης γονέων κ κηδεμόνων του δήμου καλαμάτας 13

αναλυτικά οι δράσεις στο πρώτο φεστιβάλ ένωσης γονέων κ κηδεμόνων του δήμου καλαμάτας 12

αναλυτικά οι δράσεις στο πρώτο φεστιβάλ ένωσης γονέων κ κηδεμόνων του δήμου καλαμάτας 16

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ