fbpx
Δευτέρα , Αύγουστος 19 2019
Home / Μαγειρική / Αφράτες και ελαφριές τηγανίτες γιαουρτιού για να φαγωθούν με τυριά, μέλι ή και μαρμελάδα

Αφράτες και ελαφριές τηγανίτες γιαουρτιού για να φαγωθούν με τυριά, μέλι ή και μαρμελάδα

Sharing is caring!

Υλικά:

1 ποτήρι γιαούρτι
3 κουταλάκια μπέκιν
2 αυγά

1/4 ποτηριού ηλιέλαιο
1 1/2 ποτήρι αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι
Λίγο λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το μπέκιν, το αλάτι, και το λάδι.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και χτυπάμε λίγο το μείγμα ώστε να έχουμε μία ζύμη πολύ απαλή και μαλακιά.

 

 

 

 

Ζεσταίνουμε το τηγάνι και περνάμε με λίγο λάδι ή βούτυρο με ένα πινέλο.
Βάζουμε κουταλιές στο τηγάνι πατάμε λίγο γιατί θα φουσκώσουν, βρέχουμε κάθε φορά το κουτάλι για να ξεκολλάει η ζύμη και να μπορούμε να ακουμπάμε τη ζύμη στο τηγάνι.

Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για να ψηθούν μέχρι μέσα, γυρίζουμε 1-2 φορές!!!
Τρώγονται ζεστά ή κρύα!

Δες και αυτό

Τηγανίτες

Πανεύκολη συνταγή για τηγανίτες με μπανάνες

Sharing is caring! Κοινοποίησέ το0 Tweet 0shares Τηγανίτες με μπανάνες Με μέλι και κανέλα. Συστατικά …

shares